Wednesday, May 9, 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2012


*Ενα χειροκροτημα για την δασκαλα που χθες το μεσημερι στην αυλη του 6ου δημοτικου σχολειου Καλαμαριας,κατω απο την σκια ενος δενδρου,διδασκε δημοτικους χορους στους μικρους μαθητες.Τετοια εικονα χρονια ειχαμε να δουμε.
*Κι ομως  κολυμπανε,ακομα και διπλα σε ταμπελες που απαγορευουν το κολυμπι.
*Πως να μην πεφτει η κυκλοφορια των εφημεριδων αφου ολοι-λιγοπολυ-βασιζουν την ενημερωση τους στην επιφανειακη κι ενιοτε οχι απολυτα αντικειμενικη  παρουσιαση των ειδησεων απο την τηλεοραση.
*Στην Θεσσαλονικη αδεια ψηφιακης εκπομπης εχουν παρει οι TV 100, 4Ε,Γνωμη του Πολιτη,Εγνατια,Europe 1,MTV,TV Θεσσαλονικη,Time,Euro.Οι αλλοι σταθμοι αν δεν αδειοδοτηθουν εως το 2012 θα σταματησουν.Για την αδεια πρεπει να εκπεμπουν τουλαχιστον 12 ωρες καθημερινα και να εχουν δελτιο ειδησεων τουλαχιστον 60 λεπτων.

*340 ζωα και 200 πτηνα εχει ο ζωολογικος κηπος του Δημου Θεσσαλονικης που εκτεινεται σε εκταση 80 στρεμματων.

*Το καλοκαιρι του 1895 στην Villa Sassi στην Ιταλια ο μηχανικος Γουλιελμος Μαρκονι μετεδωσε και ελαβε αναλογικα ραδιοφωνικα κυματα σε αποσταση 2,5 χλμ.Το ραδιοφωνο ηταν στην αρχη και ως το τελος του Α Παγκοσμιου Πολεμου μεσο ψυχαγωγιας.Ο Καρουζο ηχογραφησε μια από τις πρωτες εκπομπες στις ΗΠΑ το 1910.Ο Βασιλιας Αλβερτος του Βελγιου υποστηριζε την μεταδοση συναυλιων από το βασιλικο παλατι στο Laken το 1913-14.

*Η λεξη cocktail χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα το 1806.Οι περισσοτεροι εχουν δοκιμασει martini και Manhattan αλλα ελαχιστοι γνωριζουν στην Ελλαδα τα εξ ισου δημοφιλη ochos rios(ρουμι και χυμος guava) και za-za (Cointreau,vermouth,gin).Στην Αγγλια εχουν 8.000 συνταγες και κάθε χρονο προστιθενται νεες.

*Turkos ονομαζαν οι Γιαπωνεζοι τους οικους ανοχης μεχρι την στιγμη που διαμαρτυρηθηκε η Τουρκικη πρεσβεια.

*Cagaloglu Hamami,ισως το πιο παλιο χαμαμ της Κωσταντινουπολης,κτιστηκε το 1741 από τον σουλτανο Μαχμουντ Ι.Το επισκεφθηκε ο Franz Liszt.

No comments:

Post a Comment