Saturday, December 3, 2011

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΠΕΤ

Μετά τα Στρουμφάκια, άλλη μια «παιδική» -και όχι μόνο- μανία έρχεται στο σινεμά. Ο λόγος για τα Μάπετ, τα οποία σε μία νέα ταινία πρέπει να σώσουν το θέατρό τους από τις άπληστες ορέξεις ενός μεγιστάνα του πετρελαίου.

Πριν από 12 χρόνια ο Κέρμιτ, η Μις Πίγκι και τ' άλλα παιδιά έκαναν την εμφάνισή τους στο «Muppets εξ' ουρανού».

Στην ταινία The Muppets συμμετέχουν όχι μόνο οι μαριονέτες που δημιούργησε ο Αμερικανός Τζιμ Χένσον, αλλά και πραγματικοί ηθοποιοί (συγκεκριμένα οι Τζέισον Σίγκαλ και Έιμι Άνταμς).

Στην ταινία ένας αδίστακτος μεγιστάνας πετρελαίου αποφασίζει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater και στη θέση του να στήσει μια πετρελαιοπηγή. Ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστες των Μάπετ αποφασίζει να έρθει σε επαφή με τον Κέρμιτ για να οργανώσει έναν μεγάλο τηλεοπτικό μαραθώνιο.

Στην ταινία θα δούμε, επίσης, τη Μις Πίγκι σε ρόλο εκδότριας γυναικείου περιοδικού, τον Αρκούδο Φόζι, τον Άνιμαλ και τον Γκόνζο.

Το τιμόνι της σκηνοθεσίας κρατά ο Βρετανός Τζέιμς Μπόμπιν, ο οποίος έχει δηλώσει: «(Τα Muppets) ήταν μια σειρά που προωθούσε τις αξίες της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Σήμερα αυτό δεν μπορεί να κάνει κακό».

Ακολουθώντας την «παράδοση» των Μάπετ που θέλει την αφρόκρεμα των σταρ να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιο τηλεοπτικό επεισόδιο, η ταινία συγκεντρώνει περισσότερους από 30 διάσημους σε γκεστ εμφανίσεις. Ανάμεσά τους οι Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο Μπίλι Κρίσταλ, η Έμιλι Μπλαντ, ο Μίκι Ρούνεϊ (στα 91 του χρόνια) και ο ελληνικής καταγωγής Ζακ Γαλιφιανάκης.

Για την ιστορία, η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στη βρετανική τηλεόραση το 1976, με πρωταγωνιστές τις θρυλικές μαριονέτες του Αμερικανού Τζιμ Χένσον.

Η σειρά διήρκεσε πέντε χρόνια και υπολογίζεται ότι περίπου 235 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούσαν το σόου κάθε εβδομάδα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Κάθε επεισόδιο διαδραματιζόταν στο «θέατρο των Muppets» όπου έδιναν την παράστασή τους τα Μάπετς, ενώ σε κάθε επεισόδιο εμφανιζόταν ένας καλεσμένος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τις μαριονέτες σε μικρά σκετς.

No comments:

Post a Comment