Monday, December 5, 2011

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΓΑΒΑΛΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λ. Γαβαλάς για ΦΠΑ 1,5 εκατ.
Από το νυχτερινό κέντρο, όπου διασκέδαζε, στον ανακριτή... κι από εκεί στο σπίτι του κατέληξε ο Λάκης Γαβαλάς, καθώς κρίθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.
Ο γνωστός εισαγωγέας ρούχων και ένας εκ των πρωταγωνιστών τηλεοπτικού reality, συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κολωνάκι, έπειτα από νυχτερινή διασκέδαση, κατηγορούμενος για μη καταβολή ΦΠΑ, ύψους 1.480.000 ευρώ.

Ανδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που τον συνέλαβαν, τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Ο 59χρονος, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και σε βάρος του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ Ε.Ε.», καθώς και κατά της αδελφής του Λ. Γαβαλά, επίσης μετόχου της εταιρείας.

* Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., από τη στιγμή που η Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε τη δράση της και μέχρι χθες, έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές 29 επιχειρηματίες κατηγορούμενοι για χρέη προς το Δημόσιο και μη απόδοση ΦΠΑ, συνολικού ύφους 32.081.389,06 ευρώ. Από αυτούς οι 14 συνελήφθησαν στο λεκανοπέδιο Αττικής, 12 στη Θεσσαλονίκη, ένας στην Πάτρα και δύο στη Ρόδο. Στον απολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι συλλήψεις που έχουν γίνει από το ΣΔΟΕ.

No comments:

Post a Comment