Saturday, December 10, 2011

ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ - #57





57. Requiem, 1988,
 (Ralf-René Maué)
Δώδεκα Χορευτικές Εντολές (The Twelve Commandments of Dance) περιείχε το πρώτο άλμπουμ των London Boys που έφτασε μέχρι το #2 του βρετανικού chart.
 Ο Edem Ephraim (1959-1996) και ο Dennis Fuller (1959-1996) που αποτελούσαν το γερμανοβρετανικό ντούο χορευτικής ποπ, ζούσαν κοντά στο Αμβούργο αν και είχαν γνωριστεί σε σχολείο του Λονδίνου. Η απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποδείξουν το ταλέντο τους προήλθε από πρόταση του συνθέτη και παραγωγού Ralf-René Maué. Βασιζόμενοι στα βίντεο κλιπ με χορευτικά νούμερα και ρομαντικές ιστορίες για τινέιτζερ κατάφεραν να πουλήσουν συνολικά 4,5 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Το Requiem (#4 στη Βρετανία) ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους μέχρι το London Nights (#2 στη Βρετανία) που ακολούθησε.
 Η λέξη «Requiem» προέρχεται από την παρακλητική φράση «Requiem aeternam dona eis Domine» (= Ανάπαυσιν αιώνιον δος αυτοίς Κύριε) της νεκρώσιμης ακολουθίας στα λατινικά και χρησιμοποιείται επίσης για μουσικές συνθέσεις που σχετίζονται με τον θάνατο και τον θρήνο, ακόμη και όταν δεν είναι μέρος θρησκευτικής λειτουργίας. Στην προκειμένη περίπτωση οι στίχοι «I'd be the guardian angel of our destiny» και «because you girl and me / we'll climb the mountain of eternity» αποκτούν τραγική σημασία καθώς οι δυο London Boys σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στις Αυστριακές Άλπεις στις 21 Ιανουαρίου 1996. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μαζί με τη Γερμανίδα σύζυγο του Ephraim, και το ζεύγος άφησε ορφανό ένα τρίχρονο αγοράκι. Ο Fuller είχε μια κόρη 10 ετών. Βρετανία

4/89 London Boys



ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

vassilisk.blogspot.com

No comments:

Post a Comment