Thursday, August 4, 2011

εξαιρετικης ποιοτητας οι ελληνικες θαλασσες

Οι ελληνικές θάλασσες επιβεβαιώνουν και φέτος τη φήμη ότι χαρακτηρίζονται από νερά εξαιρετικής ποιότητας. Σύμφωνα με στοιχεία των χημικών αναλύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος το 95% των ελληνικών ακτών είναι άριστες για κολύμπι.

Ο ειδικός γραμματέας υδάτων του Υπουργείου Ανδρέας Ανδρεαδάκης εξηγεί ότι η ηλιοφάνεια και συνεχης ανανέωση των υδάτων είναι οι κύριοι λόγοι στους οποίους οφείλουμε αυτά τα ευχάριστα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλύσεων σε 2.034 ακτές κολύμβησης τα ύδατα χαρακτηρίζονται εξαιρετικής ποιότητας βάσει των αναλύσεων στα έτη 2007 - 2011, ενώ 60 παραλίες ως καλής ποιότητας. Το «μαύρο πρόβατο» των ελληνικών ακτών σύμφωνα με τους αρμόδιους είναι δύο παραλίες στη λίμνη Βεγορίτιδα.

Παράλληλα με την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σημειώνει ο ειδικός γραμματέας, έχει ξεκινήσει την κατάρτιση του μητρώου ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας.

Η ταυτότητα κάθε ακτής θα περιλαμβάνει τα βασικά της χαρακτηριστικά, την οργάνωση, την περιβαλλοντική κατάσταση, τις υφιστάμενες και τις δυνητικές πιέσεις κάθε ακτής. Τα μητρώα θα διατίθενται στο Διαδίκτυο, όπου οι λουόμενοι θα πληροφορούνται αλλά και θα σχολιάζουν την ποιότητα της παραλίας, ενώ καθήκον κάθε δήμου είναι να αναρτά την ταυτότητα σε κάθε ακτή.

No comments:

Post a Comment