Friday, August 12, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

1960: Ο Πιτ Μπεστ περνά επιτυχώς τη δοκιμασία για ντράμερ των Silver Beatles και του ζητείται να ταξιδέψει στο Αμβούργο με το συγκρότημα για σειρά εμφανίσεων. Λίγο πριν από την αναχώρηση τους για τη Γερμανία, οι Silver Beatles αλλάζουν το όνομά τους σε Beatles.

1968: Οι Τζίμι Πέιτζ, Ρόμπερτ Πλαντ, Τζον Πολ Τζόουνς και Τζον Μπόναμ παίζουν για πρώτη φορά μαζί σ' ένα στούντιο στο Λονδίνο. Σε λίγους μήνες θα γεννηθούν οι Led Zeppelin.

1972: Κατά τη διάρκεια συναυλίας στη Σουηδία, ο Πολ Μακάρτνεϊ και η σύζυγός του Λίντα συλλαμβάνονται από την αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών. Θα απελευθερωθούν λίγες ώρες αργότερα με την καταβολή προστίμων.

1972: Ο Άλις Κούπερ ανεβαίνει στο No1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «School's Out».

1977: Ο κιθαρίστας Χένρι Παντοβάνι αποχωρεί από τους Police και το συγκρότημα μένει με τρία μέλη.

1989: Αρχίζει το διήμερο ροκ φεστιβάλ στο στάδιο Λένιν της Μόσχας, με τη συμμετοχή των Motley Crue, Ozzy Osbourne, Bon Jovi, Skid Row και Scorpions. Είναι η πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση που επιτρέπεται σε συναυλία οι θεατές να είναι όρθιοι.

1991: Ο Μπράιαν Άνταμς ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι (Everything I Do), I Do It For You.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1949: Μαρκ Νόπφλερ, βρετανός κιθαρίστας και τραγουδιστής των «Dire Straits».

1953: Τζέρι Σπέιζερ, αυστραλός κιθαρίστας και ντράμερ των Men At Work.

1969: Τανίτα Τικάραμ, αγγλίδα τραγουδίστρια της ροκ.
ΘΑΝΑΤΟΙ

1997: Λούθερ Άλισον, αμερικανός μπλουζίστας. (Γεν. 17/8/1939)

No comments:

Post a Comment