Thursday, August 18, 2011

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011


*Ray Anthony,ο διευθυντης ορχηστρας,φημοφιλεστατος στην δεκαετια του 50,εχει δικη του εταιρεια δισκων,την Big Band CD Store κι εκδιδει δισκογραφικες δουλειες δικες του και αλλων καλλιτεχνων στο στυλ που αγαπα.
*Blue-Ray player της Sony παιζει και DVD και CD μουσικης και δισκακια AVCHD.Κοστιζει 299 Ε.
*Ανακαλυψαμε στο Public το VCR2 Pc,που είναι ένα κανονικο VHS,το οποιο συνδεεται όχι μονο στην τηλεοραση αλλα και στο PC,μεσω της θυρας USB που διαθετει.Μπορειτε να γραψετε σε DVD και iPod video όλα τα παλια σας βιντεο.Κοστιζει 199 Ε.
*Την Ραφαελα Καρα εφερε στην Θεσσαλονικη ο καλλιτεχνικος ιμπρεσαριος Τακης Καμπας.
*Η επιτυχια του Περεζ Πραντο Patricia ακουγεται στην ταινια του 1960 La Dolce Vita.
*Damaso Perez Prado ηταν το πληρες ονομα του διευθυντη ορχηστρας,που γεννηθηκε στο Matanzas της Κουβας στις 11 Δεκεμβριου 1916 και πεθανε στις 14 Σεπτεμβριου 1989.Ο «βασιλιας του μαμπο» αρχισε να δουλευει το 1943 πανω στον ρυθμο μαμπο ,που βασιζεται σε αφρο-κουβανεζικους ρυθμους με μια δοση αμερικανικου σουινγκ.Το 1949 ηταν ετοιμος και παρουσιασε τις δημιουργιες του Que rico el mambo,γνωστο αργοτερα και ως Mambo jambo,και Mambo No 5.Ο αδελφος του Pantaleon(1926-83) ειχε κι αυτος δικη του ορχηστρα.Από την ορχηστρα του Περεζ περασαν οι Beny More,Mongo Santamaria,Rene Bloch.To μαμπο αποδιδεται και σε δυο αλλους μουσικους της Κουβας,τους Arsenio Rodriguez(1911-70) και Orestes Lopez.
*Το 1965 στον διαγωνισμο ορχηστρων-συγκροτηματων της Θεσσαλονικης που οργανωσε η Φιλικη-Αμικαλ το α’ βραβειο κερδισαν οι Μπραμς,μετεπειτα «Ολυμπιανς».Στον ιδιο διαγωνισμο πηραν μερος οι Strangers.
*Παπας του γαλλικου τραγουδιου απεκληθη ο στιχουργος Pierre Delanoe,με 4000 τραγουδια στο ενεργητικο του.Εγραψε για τους Μπεκω,Νταλιντα,Πετουλα Κλαρκ,Συλβι Βαρταν,Μισελ Σαρντου,Νανα Μουσχουρη,κα

No comments:

Post a Comment