Thursday, June 16, 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤ3 ΜΕ ΝΤΟΙΤΣΕ ΒΕΛΕ

Νέα εποχή άνοιξε στις σχέσεις του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης με την Ντόιτσε Βέλε, καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους.
Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας ταξίδεψε στη Βόννη και συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας της Ντόιτσε Βέλε Σπύρο Μοσκόβου και τους υπεύθυνους των αρμόδιων τμημάτων και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία. Συγκεκριμένα, αυτή προβλέπει την εξέταση δυνατότητας συμπαραγωγών, την παραχώρηση στην ΕΤ3 των δικαιωμάτων αναμετάδοσης μίας σειράς τηλεοπτικών ημίωρων που παρουσιάζουν και αναλύουν τις εξελίξεις και τάσεις στην οικονομία, τον πολιτισμό, την επιστήμη αλλά και την ευρωπαϊκή καθημερινότητα, καθώς και την αναβάθμιση της ήδη υφιστάμενης αναμετάδοσης της ελληνικής εκπομπής της Ντόιτσε Βέλε από το Α’ Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Μοσκόβου τόνισε πως ο κ. Μπλιάτκας τον διαβεβαίωσε πως “η ΕΡΤ3 θα είναι ανοιχτή σε συνεργασία για το τηλεοπτικό πρότζεκτ της Ντόιτσε Βέλε “Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”.
Εν τω μεταξύ, προχθες ο γενικός διευθυντής αλλά και ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 Νίκος Σωτηριάδης συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους. Ο τελευταίος διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης του τρίτου καναλιού, ενώ μίλησαν και για το θερινό πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του σταθμού. Τέλος, ξεκαθάρισαν πως ουδέποτε παρενέβη τηλεφωνικά ο Τηλέμαχος Χυτήρης για να αλλαχθεί τίτλος δελτίου, όπως γράφτηκε σε διάφορα μπλογκ.

.

No comments:

Post a Comment