ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, October 22, 2024

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ

Δεύτερη πρεμιέρα για το ρομαντικό δράμα του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ «Ρωμαίος και Αννέτα» δόθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, μέσα σε μια θερμή ατμόσφαιρα με το κοινό να χειροκροτεί συντελεστές και ηθοποιούς.

Μια επιτυχημένη παραγωγή που επανέρχεται, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με έναν εξαιρετικό θίασο και με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Άννας Φόνσου, στο αγαπημένο έργο του Αλέξη Σολομού, τη μετάφραση του οποίου είχε κάνει ο ίδιος, γι’ αυτό και η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Περισσότερα
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ζωτικά ψεύδη και θανάσιμες αλήθειες ή πως να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου
Tετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 21.00 | Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών  


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο πραγματοποίησης παράλληλων εκδηλώσεων με στόχο τη διεύρυνση της εξωστρέφειάς του, συνδιαλέγεται με το κοινό της πόλης, αντλώντας από τις σύγχρονες θεατρικές αναγνώσεις και εστιάζοντας στη σύμπλευση του ψυχαναλυτικού λόγου με τη θεατρική τέχνη.  


Με αφορμή την παραγωγή «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» που παρουσιάζεται με επιτυχία για 2η χρονιά, το ΚΘΒΕ διοργανώνει ανοικτή συζήτηση με θέμα:

«Ζωτικά ψεύδη και θανάσιμες αλήθειες ή πως να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου», αμέσως μετά το τέλος της παράστασης.

H Ψυχολόγος Υγείας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Εύχαρις Παναγοπούλου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα του έργου Βασίλη Κατσικονούρη, τη σκηνοθέτρια Φρόσω Λύτρα καθώς και τους ηθοποιούς της παράστασης, επιδιώκοντας τη μεταγραφή των κεντρικών θεματικών του έργου στη σύγχρονη ζωή και εστιάζοντας στην ευρύτερη συσχέτιση των συναισθημάτων, των συμπτωμάτων, και της τέχνης.  Τη συζήτηση θα προλογίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Αστέριος Πελτέκης

Παρασυρμένοι από ένα παραμύθι, σπαταλούμε τη ζωή μας ψάχνοντας για μια μαγική πόρτα ή για ένα χαμένο βασίλειο της γαλήνης.
Ευγένιος Ο’ Νηλ

Περισσότερα
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στην πόλη Σε Τσουάν της Κίνας, τρεις θεοί αναζητούν κατάλυμα για μια νύχτα. Η πόρνη Σεν Τε είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει.
Βασιλικό Θέατρο

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.

Φουαγιέ Θεάτρου ΕΜΣ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ του Ζαν Ανούιγ
Όταν η αγάπη κυριαρχεί…
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!


Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων; Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!Κάθε Κυριακή στις 11.00 | Βασιλικό Θέατρο 

ΔΟΝ ΚΑΡΛΟΣ
«Δον Κάρλος» του Φρίντριχ Σίλλερ, του μεγάλου ρομαντικού ποιητή της γερμανικής λογοτεχνίας, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη πρεμιέρα του ΚΘΒΕ. 
Πρεμιέρα: 9.11.24 | Θέατρο ΕΜΣ

ΠΡΟΣΔΟΚΩ
Ένα παιγνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Οι νεκροί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και οι ζωντανοί εκδικούνται συρρικνώνοντας τις ιστορικές μνήμες σε ξέφτια από παλιές ρεκλάμες και απόηχους συνθημάτων.
21.11.24 | Φουαγιέ Θέατρου ΕΜΣ

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Ενα έργο που αγαπήθηκε από το κοινό από το πρώτο ανέβασμά του, παρουσιάζεται τώρα από το ΚΘΒΕ- με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων επιθεώρησης- μέσα από μια νέα οπτική της παράστασης που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό. 
30.11.24 | Βασιλικό Θέατρο

Εισιτήρια online
ΠΡΟΣΔΟΚΩ

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Προσδοκώ», του νέου έργου του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια), στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού.  

Το έργο του Γιώργου Βέλτσου, που παρουσιάστηκε την περσυνή σεζόν σε πανελλήνια πρώτη από το ΚΘΒΕ και αγαπήθηκε για τα μηνύματα και τους συμβολισμούς του για την προσδοκία, τη μνήμη, τη θνητότητα και την αθανασία, είναι υποψήφιο για το βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Έργου στα φετινά βραβεία στη διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ) που καλύπτουν τη θεατρική σεζόν από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2024.  

Περισσότερα

No comments:

Post a Comment