ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Wednesday, October 23, 2024


Τα 20 πιο τρομακτικά μέρη στον κόσμο -Aπό ερήμους μέχρι νεκροταφεία, γιατί θεωρούνται στοιχειωμένα


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ


Σε όσους αρέσουν τα μεταφυσικά και οι ιστορίες με φαντάσματα, υπάρχουν τρομακτικές, εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες σε όλη τη Γη που θεωρούνται στοιχειωμένες.


Τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο σίγουρα θα σας κάνουν να σκεφτείτε ποια αόρατα πνεύματα μπορεί να κρύβονται εκεί, είτε βρίσκεστε σε ένα περίτεχνο παλιό αρχοντικό, σε ένα εγκαταλειμμένο νοσοκομείο ή απλώς σε μια παλιά παμπ με σκοτεινή ιστορία.



Εάν βρεθείτε σε κάποιο από αυτά τα μέρη, ίσως να πρέπει να έχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα και να μην τρομάζετε εύκολα.


Στη λίστα με τα 20 πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο υπάρχουν νεκροταφεία, φρούρια, κάστρα, κατακόμβες αλλά και ολόκληρα νησιά.


Όσο πλησιάζει τo Halloween, τρομακτικές ιστορίες με νεκρούς, ζόμπι και φαντάσματα και στοιχειωμένα μέρη με μυστηριώδεις, σκοτεινές ιστορίες έχουν την τιμητική τους.


Το Time Out δημοσίευσε τη λίστα του με τα 20 στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο που αξίζει να επισκεφθείς (ή τουλάχιστον να μάθεις).


Τα 20 πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο:

Νεκροταφείο La Recoleta, Αργεντινή


Η παραφυσική δραστηριότητα στο νεκροταφείο La Recoleta στο Μπουένος Άιρες είναι μεγάλη, με πολλές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Αργεντινής να είναι θαμμένες εδώ. Οι κρύπτες του παλεύουν να συγκρατήσουν τις ανήσυχες ψυχές, δημιουργώντας μια συγκέντρωση φαντασμάτων με αστέρια του είδους των διασημοτήτων.




Lawang Sewu, Ινδονησία


Το μεγαλειώδες House of a Thousand Doors ήταν η έδρα της Ολλανδικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων Ανατολικής Ινδίας μεταξύ 1919 και 1942, περνώντας στα χέρια των Ιαπώνων κατακτητών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Lawang Sewu είναι το πιο στοιχειωμένο κτίριο της Ινδονησίας, με τα υπόγειά του να αποτελούν ιδιαίτερα γόνιμο έδαφος για φαντάσματα.




Lizzie Borden House, ΗΠΑ


Η αξιοπιστία ενός στοιχειωμένου σπιτιού μπορεί να καταρρεύσει κάπως κάτω από θετικές κριτικές μιας νύχτας στο σπίτι της Lizzie Borden. Επιπλέον, η αθώωση της Lizzie Borden για τη δολοφονία του πατέρα και της μητριάς της δεν υποστηρίζει τη φήμη του σπιτιού ως σκηνής διπλού φόνου, αλλά πώς εξηγείτε τους περίεργους θορύβους τη νύχτα; Αυτός ο καναπές δεν ήταν εκεί όταν πήγες για ύπνο, σωστά;



Ποβέλια, Ιταλία



Η Βενετία μπορεί να είναι το πιο ρομαντικό μέρος στην Ευρώπη, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο στοιχειωμένα. Το εγκαταλελειμμένο νησί Ποβέλια χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός καραντίνας για περισσότερο από έναν αιώνα πριν στεγάσει ένα ψυχιατρείο, το οποίο έκλεισε το 1968. Είναι τόσο τρομακτικό που στην πραγματικότητα απαγορεύεται στους επισκέπτες, πιθανώς από φόβο.



La Isla de la Muñecas (Το νησί με τις κούκλες), Μεξικό


Το La Isla de la Muñecas μεταφράζεται σε «Νησί των νεκρών κουκλών», το οποίο είναι στην πραγματικότητα πιο τρομακτικό από ό,τι υποδηλώνει το όνομά του. Ο ερημίτης ιδιοκτήτης του νησιού άρχισε να κρεμάει κούκλες από δέντρα τη δεκαετία του 1940, φαινομενικά για να διώξει τα κακά πνεύματα, δημιουργώντας μια σκηνή πολύ ανατριχιαστική ακόμη και για δαίμονες.




Φρούριο Bhangarh, Ινδία


Κάποτε ένα ισχυρό φρούριο στο Ρατζαστάν, ο θρύλος λέει ότι το οχυρό Bhangarh εγκαταλείφθηκε τελείως μέσα σε μια νύχτα. Το γιατί εγκαταλείφθηκε δεν είναι απολύτως σαφές (μερικοί λένε ότι ένας ερημίτης το καταράστηκε), αλλά μύθοι περιβάλλουν το φρούριο του 16ου αιώνα και η τρομακτική του θέση είναι τόσο ισχυρή που είναι παράνομο να βρίσκεσαι εκεί όταν πέσει το σκοτάδι.




The Skirrid Inn, Ουαλία


Οι Ουαλοί αγαπούν μια παμπ σχεδόν όσο αγαπούν μια ιστορία, και η παλαιότερη παμπ στην Ουαλία είναι γεμάτη με ανατριχιαστικές ιστορίες. Τοποθετημένο στους λόφους κοντά στο Abergavenny, το Skirrid Inn χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο απαγχονισμού με την πάροδο των αιώνων και τα πνεύματα των εκτελεσμένων εξακολουθούν να καταδιώκουν τους διαδρόμους.



Port Arthur, Αυστραλία


Θα ήταν παράξενο αν μια ποινική αποικία του 19ου αιώνα δεν ήταν στοιχειωμένη, σωστά; Το Port Arthur στην Τασμανία (η πιο στοιχειωμένη πολιτεία της Αυστραλίας, για τους περίεργους) είναι ένα ανατριχιαστικό σημείο, ένας τόπος δυστυχίας όπου περισσότεροι από 1000 άνθρωποι πέθαναν σε ζοφερές συνθήκες, όπου τα ψυχολογικά βασανιστήρια ήταν πιο συνηθισμένα από τα σωματικά.




Chuuk Lagoon, Μικρονησία


Η λιμνοθάλασσα Chuuk μπορεί να είναι ένας τροπικός παράδεισος, αλλά σκοτεινά μυστικά κρύβονται κάτω από τα κύματα της. Η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο στόλο φαντασμάτων στον κόσμο, καθιστώντας την πόλο έλξης για τους λάτρεις των καταδύσεων ναυαγίων που θέλουν να βρουν τα υπολείμματα του ιαπωνικού στόλου του Νότιου Ειρηνικού. Αναζητάτε το πιο όμορφο στοιχειωμένο σημείο του κόσμου; Πηγαίνετε στη Μικρονησία.




Banff Springs Hotel, Καναδάς


Η διαμονή στο Fairmont Banff Springs Hotel είναι μόνο για τις πιο γενναίες (και πλούσιες) ψυχές. Κατασκευασμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, το επιβλητικό ξενοδοχείο στοιχειώνεται από πολλά πνεύματα. Ο πιο αξιοσημείωτος από αυτούς είναι ο πρώην γκρουμ Sam Macauley, αλλά το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια φλεγόμενη νύφη, ένα μυστικό δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή πόρτες και πολλά άλλα. Το πνεύμα του Macauley υποτίθεται ότι θα εξαφανιστεί αν προσπαθήσετε να του δώσετε φιλοδώρημα, κάτι που είναι τουλάχιστον ένα θετικό.



Πύργος του Λονδίνου, Αγγλία



Θα ήταν περίεργο αν ο Πύργος του Λονδίνου δεν ήταν στοιχειωμένος, έτσι δεν είναι; Αυτό το κάστρο του 11ου αιώνα στη βόρεια όχθη του Τάμεση ήταν εξαρχής ένας τόπος καταπίεσης, ένα φρούριο όπου τα απείθαρχα στοιχεία οδηγήθηκαν στο χείλος του θανάτου με σκληρά μέσα. Σήμερα, ο πύργος στοιχειώνεται από ακριβώς 13 φαντάσματα, από βασίλισσες μέχρι εξερευνητές και ανώνυμες ψυχές. Εάν αισθάνεστε ένα χτύπημα στον ώμο σας, μην γυρίσετε.



Κάστρο της Καλής Ελπίδας, Νότια Αφρική


Αγνοώντας ότι το όνομα υποδηλώνει ότι υπάρχει κακή ελπίδα, το Κάστρο της Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής είναι ένα πολύ τρομακτικό μέρος. Ο προμαχώνας είναι καταραμένος, ένα εξάγωνο που ξεκίνησε όταν ο κυβερνήτης του 18ου αιώνα Πίτερ βαν Νουντ καταδίκασε σε θάνατο επτά άνδρες για λιποταξία. Το να ακούς φωνές και βήματα είναι μέρος της πορείας σε κάθε τμήμα του φρουρίου.




Aley Grand Hotel, Λίβανος


Το Grand Hotel ήταν το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, αλλά οι μέρες του να διασκεδάζει τους πλούσιους και διάσημους έχουν περάσει προ πολλού. Αντίθετα, ταραγμένα πνεύματα περιπλανώνται στους εγκαταλελειμμένους διαδρόμους του σε αναζήτηση ειρήνης, με θέα την πόλη που είναι γνωστή ως η «Νύφη των Καλοκαιρινών Θέρετρων». Το Aley ονομάζεται επίσης η πόλη της ομίχλης, η οποία ακούγεται αναμφισβήτητα πιο φιλική προς τα φαντάσματα.




Κάστρο Dragsholm, Δανία


Ένα πανέμορφο κάστρο του 13ου αιώνα στη Ζηλανδία, το Dragsholm φιλοξενεί τρία φαντάσματα, αν και αυτό μπορεί να ανέλθει σε τέσσερα ανάλογα με το αν θα δείτε τον κόμη να περνάει μέσα από την αυλή. Η ύπαρξη αυτών των φαντασμάτων έχει υποστηριχθεί από μέντιουμ, γι' αυτό κρατήστε το μυαλό σας για εσάς εάν μένετε εδώ. Ένα πνεύμα ονομάζεται The Lingering Bishop, ένα όνομα γεμάτο συμβολισμούς και απαίσια προαισθήματα.



Eastern State Penitentiary, ΗΠΑ



Κάποτε η πιο ακριβή φυλακή στον κόσμο, τα μπαρ και οι τοίχοι του σωφρονιστικού ιδρύματος της Ανατολικής Πολιτείας της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν τώρα μόνο τα φυλακισμένα πνεύματα των σωμάτων που έχουν φύγει από καιρό. Η φυλακή έκλεισε τις πόρτες της για τελευταία φορά το 1971, αλλά η ιστορία της έχει αποκτήσει τη δική της ζωή και το σωφρονιστικό κατάστημα είναι πλέον ένα δημοφιλές μέρος για στοιχειωμένους περιπάτους και τρομακτικές περιπέτειες.



Chase Vault, Μπαρμπέιντος


Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να καταλάβετε ότι τα φέρετρα δεν πρέπει να κινούνται. Αυτό δεν συμβαίνει, όμως, στο Chase Vault στα Μπαρμπέιντος, ωστόσο, καθώς η οικογενειακή κρύπτη έχει ιστορία μετακίνησης φέρετρων καθώς τα μέλη της οικογένειας Chase αναλαμβάνουν ένα μακάβριο παιχνίδι με μουσικές καρέκλες (ή μουσικούς τάφους). Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι αρκετά τρομακτικό.




Al Jazirah Al Hamra, ΗΑΕ


Περίπου 2.500 άνθρωποι έφυγαν από το παλιρροϊκό νησί Al Jazirah Al Hamra σε μια νύχτα στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η μαζική εγκατάλειψη ήρθε επίσημα λόγω της τοπικής πολιτικής, αλλά τα φαντάσματα είναι διαβόητα πεισματάρικα όταν πρόκειται να μαζέψουν τα πράγματά τους και να προχωρήσουν. Τα σπίτια και τα τζαμιά του εγκαταλειμμένου χωριού λέγεται ότι είναι στοιχειωμένα, με τα κακά πνεύματα να υποτίθεται ότι είναι η πραγματική αιτία της ερήμωσης.




Κάστρο του Εδιμβούργου, Σκωτία


Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι αρκετά τρομακτικό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μακρά ιστορία του με ανεξήγητες φωνές, βήματα και μυστήρια. Οι επισκέπτες του κάστρου μιλούν συχνά για φαντάσματα που κλαίνε και μουσικές εμφανίσεις, αλλά είναι ο λεγόμενος «Πιο άτυχος φυλακισμένος» που μένει στη μνήμη. Φυλακισμένος με τους αρουραίους στο μπουντρούμι, προσπάθησε να δραπετεύσει με ένα καρότσι γεμάτο περιττώματα, για να τον στείλουν στις επάλξεις από κάτω. Όχι ο καλύτερος θάνατος...



Teatro Tapia, Πουέρτο Ρίκο



Υπάρχουν αμέτρητα στοιχειωμένα αρχοντικά, νοσοκομεία και νεκροταφεία σε όλο τον κόσμο, αλλά υπάρχει κάτι σε ένα στοιχειωμένο θέατρο που ενθουσιάζει πραγματικά τους κυνηγούς φαντασμάτων. Το παλαιότερο θέατρο του Σαν Χουάν είναι ένα συναρπαστικό σπίτι παραστατικής κουλτούρας, αλλά οι ηθοποιοί στη σκηνή μοιράζονται τα φώτα της δημοσιότητας με ανήσυχα πνεύματα που επιθυμούν ένα τελευταίο χειροκρότημα.



Κατακόμβες του Παρισιού, Γαλλία


Τα λείψανα περισσότερων από έξι εκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκονται κάτω από τους δρόμους του Παρισιού σε ένα τεράστιο δίκτυο τούνελ και κρανίων που τρομάζει ακόμα και τους πιο θαρραλέους επισκέπτες. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται τις Κατακόμβες ετησίως, αλλά ακόμη και αυτός ο τεράστιος αριθμός υπερτερεί αριθμητικά από τα φαντάσματα, καλικάντζαρους, πνεύματα και χαμένες ψυχές που περιμένουν υπομονετικά να εκδικηθούν την πόλη.

No comments:

Post a Comment