ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
28.10.2024
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή; Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Είναι όμως τόσο απαραίτητη; Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Μελίνα Καριπίδου εξηγεί.
Παρουσίαση: Μερόπη Κοκκίνη - Εικονογράφηση: bianka / LIFO
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί οι αμερικανικές εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών; Τι θα σημάνει μια πιθανή νίκη του Τραμπ; Πώς το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την Ελλάδα και τις σχέσεις μας με την Τουρκία; Μιλά στη LIFO ο δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών και κύριος ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.
Κείμενο: Γιάννης Πανταζόπουλος - Εικονογράφηση: bianka / LIFO
Μια έρημος στην κουζίνα. Η Έλενα Καρακούλη, στην παράσταση που σκηνοθετεί στο θέατρο Χώρα, επέλεξε να αναδείξει την κωμική διάσταση του έργου «True West» του Σαμ Σέπαρντ, που έκανε πρεμιέρα στην Αμερική το 1980.
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall. Ο διευθύνων σύμβουλος της Legendary Food περιγράφει πώς θα λειτουργήσει το πρότζεκτ ΣΤΟΑ στο κέντρο της Αθήνας, ένα food hall με διαφορετικό μοντέλο από αυτά που υπάρχουν στο εξωτερικό.
Χρυσέλλα Λαγαρία: «Δεν είναι τόσο τρομακτικό το να είσαι τυφλός». Η συνιδρύτρια και διευθύντρια της Black Light δραστηριοποιείται ώστε οι ΑμεΑ να διαθέτουν ίσες ευκαιρίες και απεριόριστη πρόσβαση, δίχως διακρίσεις. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
Το ανέκδοτο ημερολόγιο ενός στρατιώτη από το αλβανικό μέτωπο. Η LiFO δημοσιεύει ένα καθηλωτικό ντοκουμέντο, το ημερολόγιο του στρατιώτη Ιωάννη Μπαρμπέρη που καταγράφει την πορεία, με τα πόδια, προς το αλβανικό μέτωπο αλλά και σκηνές πολέμου.
EIKAΣΤΙΚΑ
Ο Παριζιάνος Elwa έρχεται στον Βαρδάρη με μια «επίθεση» φουτουριστικής τέχνης. Ο street artist με την εντυπωσιακή digital αισθητική που συνδυάζει τα manga με το 3D modelling εγκαινιάζει με την έκθεσή του τη νέα design και archive studio-gallery Volume R στη Θεσσαλονίκη.
Κείμενο: M. Hulot
ΓΕΥΣΗ
Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας. Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
No comments:
Post a Comment