ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, July 25, 2023

ΤΡΩΑΔΕΣ
H τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλουκαι σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, μετά την έναρξη των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες παρακολούθησαν 6.500 θεατές, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων.
 
Το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 21:30 θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στην Καβάλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων 2023.

Στο ρόλο της Εκάβης η Ρούλα Πατεράκη.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας των «Τρωάδων»:
Σάββατο 29 Ιουλίου - Φίλιπποι, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Πέμπτη 3 Αυγούστου - Δωδώνη, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Σάββατο 12 Αυγούστου - Δίον, Αρχαίο Θέατρο Δίου
 
Περισσότερα
ΣΦΗΚΕΣ

Ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου,
βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη
 
Θέατρο Δάσους
Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, στις 21:15
Στην παρούσα εκδοχή των «Σφηκών» η σκηνοθεσία στρέφει το βλέμμα της στα σύγχρονα «κεντριά», στα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα σόσιαλ μίντια. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.

Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η παράσταση προτείνεται σε θεατές από 15 ετών και άνω.
 
Περισσότερα
Το ΚΘΒΕ ενισχύει τη συνεργασία του
με Πολιτιστικούς Φορείς & Οργανισμούς
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επεκτείνοντας την πολιτική εξωστρέφειας ενισχύει τις συνεργασίες του με Πολιτιστικούς φορείς και Οργανισμούς και προχωρά σε ακόμη μία πρωτοβουλία που στοχεύει στη δυνατότητα ψυχαγωγίας, μέσα κι από άλλες μορφές τέχνης, των πολιτών της Θεσσαλονίκης αλλά και των επισκεπτών της.

Στο πλαίσιο της πολύπλευρης αυτής συνεργασίας θα δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης 20% επί της τιμής του κανονικού εισιτηρίου, σε επιλεγμένες παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος απλά και μόνο με την επίδειξη εισιτηρίου των ακόλουθων οργανισμών και φορέων: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), Μουσείο Λευκού Πύργου, καθώς και των: Εταιρεία City SightSeeing Thessaloniki και Πολιτιστική Γραμμή Νο 50 του ΟΑΣΘ.

Αντίστοιχα, με την επίδειξη του εισιτηρίου παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα παρέχεται η δυνατότητα αγοράς μειωμένου κατά 20% εισιτηρίου για την επίσκεψη στις εκθέσεις του MOMus στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και συγκεκριμένα έκπτωση 20% επί της τιμής του εισιτηρίου του Hop on Hop off, της εταιρείας City SightSeeing Thessaloniki.
 
Περισσότερα
Έρευνα Κοινού ΑΠΘ
με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Πώς βλέπουμε παραστάσεις αρχαίου δράματος; Με τι κριτήρια επιλέγουμε την παράσταση που θα δούμε; Ποιες βεβαιότητες και ποιες προσδοκίες ρυθμίζουν τη συμπεριφορά μας ως θεατών; Πώς η στάση μας απέναντι στις παραστάσεις συναρτάται με την ευρύτερη αντίληψή μας για την Αρχαιότητα; Και τέλος: πώς προσδιορίζεται και πώς επιμερίζεται το ‘εμείς’ μέσα σε όλα αυτά;

Πρόκειται για ερωτήματα που συχνά συζητούμε (και απαντούμε), χωρίς όμως κάποια επιστημονική τεκμηρίωση. Αυτήν, ακριβώς, την τεκμηρίωση επιδιώκει η έρευνα κοινού που διεξάγει, το καλοκαίρι του 2023, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, ιδιωτικούς θιάσους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο

No comments:

Post a Comment