Μπέργκερ μοσχαρίσιο με ψητά λαχανικά
Υλικά (4 μερίδες)
Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 50 γρ. γαλέτα
- 50 γρ. κέτσαπ
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Για τα ψητά λαχανικά
- 6 κολοκύθια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 10 μανιτάρια πλευρώτους
Για το σερβίρισμα
- 4 φέτες τυρί τσένταρ
- 4 φέτες μπέικον
- 1 φρέσκια ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 4 ψωμάκια μπέργκερ
- Πράσινη λόλα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι και ζυμώνουμε μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι.
Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πιπεριές σε λωρίδες και ψήνουμε μαζί με τα μανιτάρια στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν.
Καραμελώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε ελαφρά το μπέικον να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε τα μπέργκερ μας βάζοντας σε κάθε ψωμάκι 1 φύλλο λόλα, 1 μπιφτέκι, 1 φέτα μπέικον, λίγο καραμελωμένο κρεμμύδι, 1 φέτα ντομάτα και 1 φέτα τυρί τσένταρ. Μπορούμε να προσθέσουμε και τη σως της αρεσκείας μας, όπως κέτσαπ κλπ.
Σερβίρουμε μαζί με τα ψητά λαχανικά και απολαμβάνουμε ζεστό.
No comments:
Post a Comment