Και επειδή το καλοκαίρι θέλει ωραίες θάλασσες και καλό φαγητό η λύση είναι μία. Κοντά ή και λίγο πιο μακριά από τη Θεσσαλονίκη, με παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα νησιά, αλλά και ποιοτικό φαγητό σε μέρη και σημεία που νομίζεις ότι έχει μπει σε πλοίο και σ’ έχει πάει στην πιο ωραία γωνιά της Ελλάδος.

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο δυνατά σημεία και καλή σας όρεξη!

Eldoris Possidi Beach

00:00
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player
ADVERTISEMENT

Ποσείδι, Χαλκιδική

Η αρχή του Eldoris Possidi Beach έγινε πριν από τρία χρόνια με απίθανη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κυκλαδίτικο νησί, boho & μοντέρνα διακόσμηση και καλοφτιαγμένα ποτά. Φέτος, ήρθε να μας χαρίσει απίστευτες καλοκαιρινές στιγμές, καθώς αναβαθμίστηκε με τη δημιουργία του νέου εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας που υπόσχεται να δώσει «εκρήξεις» γεύσεων στο πιάτο μας.

Το νέο μενού του Eldoris υπόσχεται να σε φέρει σε επαφή με γεύσεις που δεν έχεις ξανά δοκιμάσει. Όλα τα πιάτα είναι άψογα προσεγμένα, πάνω σε κομψά σερβίτσια. Το στήσιμο και το design των πιάτων «μαρτυρά» το πόσο καλά ενημερωμένοι πάνω στις νέες γεύσεις και τις τάσεις του φαγητού, οι άνθρωποι της κουζίνας του Eldoris.

Δες όλη την παρουσίαση του Eldoris Possidi Beach

Kyma Restaurant

Παραλία Αγίου Ιωάννη, Σιθωνία

Tο σαγηνευτικό εστιατόριο «Kyma» του Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort, με θέα το απέραντο γαλάζιο και τη χρυσαφένια αμμουδιά, στην παραλία του Άη Γιάννη στη Σιθωνία, είναι έτοιμο και φέτος να μας ταξιδέψει στον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας.

To Kyma είναι το ένα από τα τρία εστιατόρια του Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort που συνδυάζει με τον πιο μοναδικό τρόπο τις μεσογειακές γεύσεις με την ελληνική κουζίνα. Η αξιοζήλευτη τοποθεσία του, είναι σχεδιασμένη για υπερπολυτελείς διακοπές που θα μείνουν αξέχαστες σε κάθε επισκέπτη, καθώς πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο στο δεύτερο πόδι της πανέμορφης Χαλκιδικής.

Πρωταγωνιστές στο τραπέζι σας θα είναι τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και σε συνδυασμό με τον ήχο των κυμάτων, τη θαλάσσια αύρα και τη χαλαρωτική αίσθηση των διακοπών, θα βιώσετε την αυθεντική φιλοξενία στο έπακρο.

Δες όλη την παρουσίαση του Kyma Restaurant

Aknos

Πευκοχώρι Χαλκιδικής, Παλιά Πλατεία

Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, μπορείς ακόμα να βρεις γωνιές που μοιάζουν να ξεχάστηκαν από τον χρόνο. Να κουβαλούν τους δικούς τους ρυθμούς, να κρατάνε αρώματα κι εικόνες από τις μέρες που περάσαν. Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, υπάρχουν, καλά κρυμμένα, μυστικά που τριγυρνούν από στόμα σε στόμα. Κι ένα απ’ αυτά θα σου αποκαλύψουμε σ’ αυτό το κείμενο. Ένα μυστικό που ακούει στο όνομα Aknos. Ο Aknos, έχει γεύσεις τοπικές σ’ έναν κατάλογο που γράφτηκε στην τοπική διάλεκτο. Κι όλες οι γεύσεις του, μπαίνουν στις κατηγορίες που τους πρέπουν.

Και στον κατάλογο θα βρεις την αυγοπατατάδα της Χαλκιδικής, θα βρεις εξαιρετικό καβουρμά, θα βρεις σουβλάκι που θα θυμίζει κοντοσούβλι, όπως παλιά, θα βρεις λαχταριστή παντσέτα. Κάθε γεύση που θα φτάσει στο πιάτο σου, έχει προέλευση, «κατάγεται» από κάπου. Τα μανιτάρια ταιριάζουν με ανεβατό Γρεβενών, ο μπάτζος μας είναι ιδιαίτερος, η φέτα είναι ονομαστή και φτιάχτηκε στην Χαλκιδική.

Mnēmes 

Εκτός Οικισμού Πευκοχωρίου, Χαλκιδική

Στο αγρόκτημα Mnēmes, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα καλούδια της γης τους με τους καλεσμένους τους και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο τραπέζι τους για να γευτούν αυθεντικές γεύσεις φτιαγμένες με αγάπη και φροντίδα.

Η απλότητα της ελληνικής κουζίνας αντικατοπτρίζεται μέσα από τα απλά υλικά που χρησιμοποιεί. Η φιλοσοφία του εμπερικλύεται στη φράση «από τον μπαχτσέ μας στο τραπέζι μας» και γι΄αυτό αγαπά να πειραματίζεται και να δοκιμάζει καθημερινά νέες παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας ό,τι υπάρχει στο κελάρι και στον κήπο του. Οι γεύσεις ταξιδεύουν τις αισθήσεις σου και σου ψιθυρίζουν ιστορίες μιας περασμένης εποχής και ξυπνούν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια στο χωριό με τους παππούδες μας.

Ωκυαλός

Ν.Μαρμαράς, Χαλκιδική

Δημιουργήθηκε το 2002 και βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Ν. Μαρμαρά, ανάμεσα στις δύο πλατείες. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και προσφέρει στους ντόπιους και ξένους ποιότητα και ένα άψογο σέρβις. Το εστιατόριο προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια, ψαρομεζέδες και νοστιμότατα πιάτα από την παραδοσιακή κουζίνα.

Η προσοχή στην λεπτομέρεια και η ανάδειξη της φρεσκάδας των πρώτων υλών έρχονται να δέσουν με την ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε ένα ατέλειωτο ταξίδι γεύσεων. Συνδυάζοντας το εκλεπτυσμένο menu με τα υπέροχα πιάτα και με μία ενημερωμένη κάβα, ο Ωκυαλός, μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές συναντήσεις.

Agora Beach – Greek Kouzina Beach Bar

Κρυποπηγή, Χαλκιδική

Ένα μπαλκόνι στην Χαλκιδική που κλέβει τις εντυπώσεις, με θέα που σου κόβει την ανάσα αλλά και ατμόσφαιρα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Για μία ολοκληρωμένη εμπειρία απόδρασης η επιλογή είναι μονόδρομος φέτος το καλοκαίρι.

Για μπάνιο στα καθαρά νερά της Κρυοπηγής, φαγητό εμπνευσμένο από την Ελληνική κουζίνα, δροσιστικά cocktails, ωραίες μουσικές και πρωτότυπα events το ραντεβού με την παρέα πρέπει να κλειστεί στο Agora Beach.

Θέα Θάλασσα

Βράχος Αφύτου, Χαλκιδική

Η ψαροταβέρνα «Θέα Θάλασσα», στο βράχο της Αφύτου, αντιπροσωπεύει πλήρως την Ελληνική παράδοση: απλές Ελληνικές συνταγές, αγνά και φρέσκα υλικά που προμηθευόμαστε καθημερινά από τους δικούς μας μπαξέδες και τον δικό μας τόπο, καλό παραδοσιακό φαγητό συνδυασμένο με τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, Θάλασσα, καλοκαίρι και χαλαρή διάθεση!

Το Θέα Θάλασσα ειδικεύεται στην μεσογειακή κουζίνα. Θέλει να αναδεικνύει μέσα από τα πιάτα του τη φυσική γεύση των υλικών του και να παρέχει στους πελάτες του πιάτα που θα ευχαριστηθούν από εκλεκτά ντόπια υλικά. Στο μαγαζί διαθέτουν το δικό τους καπνιστήριο, όπου από εκεί περνάνε όλα τα αλίπαστα, τα καπνιστά όπως η λακέρδα που είναι από τόνο.

Δημιουργούν το δικό τους χειροποίητο μαύρο σκόρδο, όπου τοποθετούν τα σκόρδα για 30 ημέρες μέσα στο όκο όπου πυρολύονται και έπειτα τα επεξεργάζονται και τα χρησιμοποιουν με μέλι Χαλκιδικής, δημιουργώντας ένα αρωματισμένο μέλι με μαύρο σκόρδο, το οποίο συμμετέχει στη σώς της μπακαλιορομπουκιάς μαζί με τον ταραμά. Επίσης, δημιουργούν δικές τους μαρμελάδες, όπως τη μαρμελάδα ελιάς που σερβίρουν με το γκερεμέζι.