Sunday, July 30, 2023


 στο αεροπλάνο της Virgin Galactic που μετέφερε τουρίστες στο Διάστημα


Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον μπήκε επίσημα στον αγώνα των δισεκατομμυριούχων για τον διαστημικό τουρισμό πριν από λίγο καιρό, όταν το πυραυλοκίνητο αεροπλάνο του Virgin Galactic, Unity, έφτασε σε ύψος περίπου 53 μιλίων.

Δύο συνταγματάρχες της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και ένας αεροδιαστημικός μηχανικός από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας συμμετείχαν μαζί με έναν εκπαιδευτή της Virgin Galactic και τους δύο πιλότους του αεροπλάνου στην 90λεπτη υποτροχιακή διαδρομή, η οποία μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος χρηματοδοτήθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση, αλλά τα εισιτήρια κόστισαν 250.000 δολάρια το καθένα. Στο αποκορύφωμα της πτήσης, το πλήρωμα έζησε μερικά λεπτά έλλειψης βαρύτητας και ξεδίπλωσε μια ιταλική σημαία, πριν το σκάφος μεταβεί σε κατάσταση επανεισόδου και επιστρέψει στον διάδρομο προσγείωσης στο Spaceport America, κοντά στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Η αποστολή αυτή που ονομάστηκε «Galactic 01», ήταν η πρώτη εμπορική πτήση της Virgin Galactic. Το διαστημικό αεροπλάνο VSS Unity ανέβηκε τουλάχιστον 250.000 πόδια πάνω από τη Γη, το ύψος που αναγνωρίζεται ως η άκρη του Διαστήματος.

«Καλώς ήρθατε στο Διάστημα, αστροναύτες» δήλωσε η Sirisha Bandla, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Virgin Galactic, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της εκτόξευσης.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA και η αμερικανική πολεμική αεροπορία ορίζουν ως αστροναύτη όποιον έχει πετάξει σε ύψος 80 χιλιομέτρων (50 μιλίων) ή μεγαλύτερο.


No comments:

Post a Comment