Από τα πιο όμορφα και αρχοντικά νησιά του Βορείου Αιγαίου  η Λήμνος γνωρίζει πολύ καλά πώς να σαγηνεύει τους επισκέπτες της.

Αριστοκρατική ατμόσφαιρα στον Ρωμέικο Γιαλό, ρομαντική με το ηλιοβασίλεμα από το Κάστρο, γοητευτική  με τις εναλλαγές εικόνων στα σοκάκια της, μαγικές παραλίες μέσα στην πόλη, εξαιρετικό φαγητό, Μπαράκια πάνω στην θάλασσα  αποτελεί αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μια διήμερη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου. Σημείο αναφοράς του νησιού, η πρωτεύουσα του  νησιού,  Μύρινα, μια πόλη κόσμημα για το νησί που στην κυριολεξία μοιάζει με υπαίθριο μουσείο.

Qries

Με το που φτάνει κανείς στο λιμάνι της   Μύρινας  αντικρίζει την πόλη και το επιβλητικό κάστρο να απλώνεται μπροστά του  με την  πρώτη εικόνα  να εντυπωσιάζει.

 

Τα σοκάκια της  γοητεύουν τους πάντες με την γραφικότητα, την αρχοντιά και την ομορφιά που τα διακρίνει, καλώντας τους επισκέπτες του νησιού να ανακαλύψουν σε κάθε τους βήμα  την καρδία της πόλης εκεί που χτυπάει και  η καρδιά του νησιού στην κεντρική αγορά .

Μικρά μαγαζάκια, με διαφορετικότητα, με ντόπιες πινελιές που τους δίνουν μια ξεχωριστή ομορφιά, ενώ ένα σπάνιας ομορφιάς «πράσινος θόλος»  κατά μήκος της αγοράς  θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σ ένα σπάνιο φυσικό περιβάλλον.

Τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 23:00.

Σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα του νησιού  αποτελεί, ωστόσο και η αριστοκρατική συνοικία  του Ρωμέικου Γιαλού  για πολλούς η πιο όμορφη εικόνα του νησιού. Συνώνυμο με αυτήν την αρχοντική γωνιά της Μύρινας  το πανέμορφο  και χαρακτηριστικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ενώ τα διατηρητέα αρχοντικά συνθέτουν ένα αυθεντικό αρχιτεκτονικό σύνολο που μόνο θαυμασμό και δέος μπορεί να προκαλέσει.

Αξιοθέατα…..

 Στα όσα κτίρια, αξίζουν το ενδιαφέρον του κοινού, το αρχαιολογικό Μουσείο, το Δημαρχείο στο λιμάνι, το Χριστοδουλίδειο, το Καρατζάδειο, το Γυμνάσιο, το «Κρύσταλλο», ενώ ο Άγιος Νικόλαος και  η Αγία Παρασκευή θα σας αποζημιώσουν με την εκπληκτική θέα, περπατήστε την Μύρινα από το λιμάνι μέχρι τα Ρηχά νερά τις απογευματινές ώρες σίγουρα θα το επαναλάβετε!

Παραλίες

Η Λήμνος διαθέτει ένα σπάνιο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων του Αιγαίου, οι πολλές και με αμμουδιά παραλίες της με το μεγαλύτερο ποσοστό  να έχουν εύκολη πρόσβαση . Έτσι λοιπόν στην Μύρινα χωρίς να χρειαστείτε το αυτοκίνητό σας  θα απολαύσετε το μπάνιο σας στην παραλία Ρηχά νερά.

AMOS LUXURY SEASIDE/ BAR RESTAURANT 

Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική, η αισθητική πραγματικά απίστευτη! Τα χρώματα του χώρου  με το “μπλέ” της θάλασσας σ έχουν ήδη βάλει στο κλίμα και είναι σίγουρο ότι έχεις ξεχάσει τα πάντα! 

Aπό νωρίς το πρωί σας περιμένει μια εξαιρετική ποικιλία  σε πρωινά, καφέ, ροφήματα, φαγητό, και το βράδυ χαλαρωτικά ποτά και coctails 

SUN SET 

Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί να δοκιμάσει τους υπέροχους φρέσκους χυμούς από φρούτα, τη μεγάλη ποικιλία από καφέδες τα παγωμένα ποτά και μπύρες  και άλλα ροφήματα τα οποία εναλλάσσονται με βουτιές στην θάλασσα!

στο Beach Bar “Sunset” έχει να σου προσφέρει όλα τα καλά για ένα πλούσιο και χορταστικό μεσημεριανό γεύμα. Μπορείτε να απολαύσετε διαφορά σνακ όπως κλαμπ σάντουιτς, χάμπουργκερ, φρέσκες σαλάτες, νόστιμα πιάτα από την έμπειρη ομάδα μας και με τα πιο φρέσκα προϊόντα που παρέχονται από τους τοπικούς παραγωγούς μας.

Διασκέδαση……

  Η διασκέδαση στην Μύρινα έχει όνομα και δεν είναι άλλο από το karagiozis bar.

Το εμβληματικό καλοκαιρινό και όχι μόνο all-day bar της Μύριναςστο Ρωμέικο Γιαλό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για πρωινά, brunch, καφέ, δροσιστικά ροφήματα αλλά και σνακς για όλες τις ώρες θα σας κάνουν  θαμώνες του. Το απόγευμα θα απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα πίσω από τον Άθω, το Άγιο  Όρος  που διαγράφετε στον ορίζοντα ενώ τα βράδια θα απολαύσετε cocktails με ψαγμένες μουσικές στο πιο δημοφιλές «μπαλκόνι» της Λήμνου.

Ρωμέικος Γιαλός, τηλ κρατ. 698 038 1050

Φαγητό….

Μια καινούργια γαστρονομική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου στο εστιατόριο Άλιμος”.

 

 

 

Δίπλα στη θάλασσα με θέα το κάστρο της Μύρινας και το Αιγαίο πέλαγος, μπορείτε να απολαύσετε τα πιάτα στο  “Άλιμος”, που βασίζονται στη Μεσογειακή διατροφή και περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον θαλασσινά.

Πλούσια πιάτα, ισορροπημένες γεύσεις και φρέσκα ψαρικά  από τους ντόπιους του νησιού είναι αυτά που μπορείτε να γευτείτε όλο το καλοκαίρι στον Άλιμο. 

“Τζιτζιφιές”

Η ιστορίας της Ταβέρνας Τζιτζιφιές στα Ρηχά Νερά στη Μύρινα, ξεκινά από το 1986, όπου μια μικρή τοπική ταβέρνα άρχισε να υποδέχεται φίλους και ξένους επισκέπτες με σκοπό την γαστρονομική απόλαυση. Με ντόπια προϊόντα, φρέσκα υλικά και το μεράκι για καλό φαγητό δημιουργήθηκε μια οικογενειακή επιχείρηση.  

Μεγάλη ποικιλία σε μεζεδάκια, μαγειρευτό φαγητό για όλα τα γούστα, ψάρια, και αστακούς  που μοσχοβολούν θάλασσα, φρέσκα κρεατικά, όλα σε πολύ προσιτές τιμές και όλα σε πακέτο για το σπίτι.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε το αρνάκι, τα γεμιστά, την γαριδομακαρονάδα αλλά και πιάτα από την μεγάλη γκάμα μαγειρευτών και φούρνου!
“Μπερεκέτι”
Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ  για να βρεις την αυθεντική αυτή γωνιά στο γραφικό λιμανάκι της Μύρινας  που θα συνδιάζει …..τα απλά με τα σπουδαία !
Το “Μπερεκέτι” ένα μικρό διαμάντι  που ανεβάζει την έννοια “γευστική απόλαυση ” σε άλλο επίπεδο.
Ειμαστε βέβαιοι  οτι θα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, αλλά μην ανησυχείς γιατί σίγουρα θα το ξαναεπισκευθείς έστω και αν οι μέρες των διακοπών σου δεν είναι πολλές.

 Μύρινα η όμορφη πριγκίπισσα του Βορείου Αιγαίου με τις πολλές μοναδικές εικόνες είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει!