ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Wednesday, July 26, 2023

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ 23/7/23


@ο κροταλίaς είναι το μεγαλύτερο φίδι του Καναδά.Τρωει τρωκτικά,πουλια,βατραχια και κυοφορεί ένα χρόνο.Αλλα φίδια γεννούν αυγά αλλά ο πράσινος κροταλίας γεννάει ζωντανά.

@στην χειμερία νάρκη πολλά φίδια μαζεύονται σε μια φωλιά και για πολλούς μήνες είναι χωρίς τροφή και με  αναπνέοντας ελάχιστα.

@232 δήμοι υπάρχουν στην Ελλάδα.

@Αιτη την λέμε στην Ελλαδα αλλά οι Αμερικανοί την αποκαλούν Χέιτι.

@το χταπόδι του Ειρηνικού χρειάζεται 6-10 μήνες μέχρι να εκκολαφθουν τα αυγά του τα οποία συνήθως είναι 10.000!Μόνο λίγα θα καταφέρουν να επιβιώσουν

 @1900 τ.χλμ. καλύπτει η Αίτνα που πάντα καπνίζει και η γειτονική πόλη Κατανη μερικά πρώινα  ξυπνάει και βλέπει όλα τα σπίτια μαυρα από την τέφρα.Συχνα 

γίνονται και μικρές σεισμικές δονησειςΥπαρχει στην περιοχή ένα μικρό τρένο-ενα βαγόνι-,η Σιρκουμεντια,που κάνει ξεναγήσεις γύρω από την Αίτνα και είναι πάντα γεματο.

@τα έντομα στην ζέστη μεγαλώνουν πιο γρήγορα και είναι ο μεγαλύτερος εχθρος των άγριων ζώων τα καλοκαίρια διότι τους ρουφούν το αίμα, που τα δίνει πολλές θρεπτικές ουσίες.

@12000 θερμίδες την ημέρα καταναλώνει η πολική αρκούδα.

@δέκα εκατομμύρια λίμνες έχει ο Καναδάς που δημιοργηθηκαν από τους παγετώνες.Χιλιαδες πάπιες και χήνες ξεκουράζονται και τρέφονται εκεί και μεταναστεύουν όταν παγώνουν τα νερά

@18 δισ.ευρω χρειάζονται για υπογείωση όλων των ηλεκτρικων καλωδίων-δικτιων της Ελλάδας.

@οι κουκουβάγιες δεν κτίζουν μόνες τους λαγούμια, τα δανείζονται.

@27 γρανάζια έχει ο μηχανισμός των Αντικυθήρων.

@διάλεξη για την μουσική οργάνωσε η Σχολή Γονέων της Κατερίνης με ομιλητή τον Μιμή Πλέσσα που έπαιξε στο πιάνο μερικά από τα πιο γνωστά ζεϊμπέκικα που συνέθεσε ο ίδιος  και το ακροατήριο τα τραγουδούσε.Ηταν ένα μάθημα μουσικής και ο Πλέσσας ήταν και είναι πάντα ένας εξαιρετικός αφηγητής.

@Έγινε το 11ο φεστιβάλ Πόζαρ στα Λουτρά Αλμωπιας από 21-23 Ιουλίου με σημαντικούς καλλιτέχνες.Το φεστιβάλ υστερεί στον επικοινωνιακό τομέα.

@το 13ο φεστιβάλ αφήγησης Πηλίου από 29 Ιουλίου-6  Αυγούστου στον Άγιο Γεώργιο Νηλειας.

@από 29 Ιουλίου-23 Αυγούστου το 31ο φεστιβάλ Κασσανδρας στο 3500 θέσεων αμφιθέατρο Σιβηρης.29 Ιουλίου τραγουδούν Τρεις Ιταλοί τενόροι, στις 4 Αυγούστου ο Γιώργος Μαζωνάκης,στις 9 Αυγούστου ο Αντώνης Ρέμου.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ


No comments:

Post a Comment