Σε μισή ώρα από την Κοζάνη σε μια απόσταση μόλις 40χλμ φτάνεις στο Fiesta Voio στο Μικρόκάστρο . Οι ταμπέλες σε οδηγούν κατευθείαν στο χώρο του φεστιβάλ, μια μαγευτική τοποθεσία δίπλα στον Αλιάκμονα μόλις 2χλμ από την Εγνατία Οδό .

Δεν κατασκηνώσαμε , δεν παρακολουθήσαμε καμία συναυλία, ζήσαμε όμως ένα αξέχαστο απολαυστικό τετράωρο τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και πήραμε δυνατές ανάσες χωρίς να νιώσουμε ούτε στιγμή τον καύσωνα των ημερών. Ο επισκέπτης ενώ κατηφορίζει προς το ποτάμι συναντά ανθρώπους της διοργάνωσης που τσεκάρουν τα εισιτήριά του και δίνουν πληροφορίες για το μέρος .Στη συνέχεια οι παρκαδόροι σε κατευθύνουν στους χώρους στάθμευσης με προτεραιότητα στους κατασκηνωτές.

Από κει και πέρα είσαι εσύ και η φύση. Μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου στον Αλιάκμονα εύκολα , μιας και το ύψος του νερού είναι τέτοιο που επιτρέπει να πατάς και υπάρχουν προσβάσιμα σημεία .Αν είσαι λάτρης των σπορ υπάρχει η δυνατότητα για κανό με ελάχιστη χρέωση μισή ώρα κατά άτομο, μια πολύ καλή τιμή για μια οικογένεια.

Η ιππασία δίπλα στα όχθες είναι επίσης μια αξέχαστη εμπειρία με ήρεμα εκπαιδευμένα άλογα και συνοδό .Αν επιθυμείς μπορείς να περάσεις και μέσα από τον Αλιάκμονα, κάτι που θα θυμούνται για πάντα οι μικροί αναβάτες.

Σε απόσταση 20 λεπτών περίπου από το φεστιβάλ από την Ανάληψη Γαλατινής μπορείς να απογειωθείς με ένα «parapente» στον ουρανό .Στην επιστροφή σου υπάρχει και η τροχαλία πάντα για τους μικρούς μας φίλους.
Σε περίπτωση που κανείς επιθυμεί κάτι διαφορετικό, δεν έχεις παρά να απολαύσεις τον καφέ σου ή ένα ποτό στο μπαρ κάτω από τα δέντρα ή ακόμα και να γευματίσεις στο catering που προσφέρει από σουβλάκια ως μουσακά και μπριάμ. Από το μεσημέρι ο χώρος θυμίζει γιορτή με τους djs στα πλατό που σε μεταφέρουν σε διάφορα είδη μουσικής.

Και επειδή το φεστιβάλ κρίνεται από την καθαριότητα και την τάξη λεπτομέρεια μεν , αλλά σημαντική να βρίσκεις καθαρές τουαλέτες που μυρίζουν χλωρίνη και ντουζιέρες να κάνεις το λουτρό σου .

Είναι κρίμα να μην πάρεις μια γεύση από το Fiesta Voio .Τα έχει όλα .Είναι εναλλακτικό, δίπλα στην φύση, για σένα , για μένα , για την οικογένεια, για όλους. Για εκείνους που επιθυμούν κάτι χαλαρό δίπλα στην φύση, αλλά και για τους άλλους που θέλουν το παραπάνω. Πάρε ό, τι θες από το Fiesta Voio. Αλλά μην το χάσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου