ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, July 25, 2023


EΙΔΑΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ



είδαμε κυρίως σε περιφερειακα κανάλια υπέροχες και δυσευρετες ταινίες,οπως



ROAD TO BALI/Μαμπο στο Μπαλί 1952 με τους Μπινγκ Κροσμπυ,Μπομπ Χοουπ,Ντοροθυ Λαμουρ.Εδω ακούγονται τα τραγούδια Chicago style/Moon flowers/Hot moon/To see you/The merry go round/The road to Bali.


LITTLE PRINCESS/Η ΜΙΚΡΗ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ 1939 με την Σιρλευ ΤεμπλΥπεροχη η μικρη πρωταγωνιστρια που περιμενει σε ενα ακριβο ορφανοτροφειο τον πατερα  της να γυρισει απο τον πολεμο της Αφρικης-1899,καποια στιγμη ανακοινωνεται ο θανατος του και αλλαζει η ζωη της απο πλουσια μοναχοκορη την υποχρεωνουν να γινει υπηρετρια,να πλενει πιατα και ρουχα και την περιοριζουν σε ενα σκοτεινο,κρυο δωματιο με ελαχιστα ρουχα και ελαχιστη τροφη.Τα βραδια κατορθωνει να τρεχει σε κοντινο στρατιωτικο νοσοκομειο οπου ερχονται οι τραυματισμενοι.Πιστευει οτι ο  πατερας της ζει.Κι εκει την υστατη ωρα βλεπει ζωντανο τον πατερα της με απωλεια μνημης.


AFRICA SCREAMS 1949 κωμωδία με τους Αμποττ και Κοστελλο που πηγαίνουν για σαφάρι στην Αφρική.


CURLY TOP 1935  με τους Σιρλευ Τεμπλ,Τζον Μποουλς.Τραγουδια Animal crackers in  my soup/It’s all so new to me/Simple things in life/When I grow up/Curly top


THIEF OF BAGDAD/ΟΠ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ  1940, φιλμ 3 Όσκαρ κυρίως για τα τεχνικά εφφε,οπως το ιπτάμενο τεχνητό άλογο, το ιπτάμενο χαλι , την γυναίκα με τα 6 χέρια,  την τεράστια αράχνη και πρωταγωνιστη τον βραχύσωμο Σαμπου που όλοι οι θεατές τον αγάπησαν.


CAPTAIN KID/ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ 1945 με τους Τσαρλς Λωτον,Ραντολφ Σκοτ.


OF HUMAN BONDAGE/ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ 1934 με τουςΛεσλι Χαγουαρντ,Μπεττυ Νταιηβις.Η ταινια με τον ιδιο τιτλο και αλλους πρωταγωνιστες ξαναγυριστηκε το 1946 και 1964.Βασιζεται σε μυθιστορημα του Σωμερσετ Μωμ.


Α STAR IS BORN/ENA AΣΤEΡΙ ΓΕΝNIETAI  1937 με τους Τζανετ Γκαιηνορ,Φρεντρικ Μαρτς,Αντολφ Μενζου.Οσκαρ καλυτερης ταινιας και σεναριο.Ξαναγυριστηκε το 1954 και το 1976.


ROAD TO HAPPINESS/ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ 1942 με τον Τζον Μποουλς.


LIFE WITH FATHER/Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ  1947 με την Ελιζαμπεθ Ταιηλορ


ROAD TO RIO /ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΚΤΕΣ 1945 τραγούδια Apalachicola,Fla/But beautiful/Experience/You don’t have to know the language/με τους Μπινγκ Κροσμπυ,Μπομπ Χοουπ,Αντριους Σιστερς.


POLICE ACADEMY 1984 με τον Στηβ Γκουτενμπεργκ,Το τραγουδι που χορευουν οι αστυνομικοι στο gay bar ειναι το EL BIMBO/ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ.Η ταινια ειχε συνεχειες το 1985,1986,1987,1988,1989,1994


ROYAL WEDDING/ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ 1951με τους Φρεντ Ασταιρ.Τζαιην Παουελ,Σαρα Τσωρτσιλλ,,Πητερ Λωφορντ,Κηναν Γουιν.Τραγουδια too late now/Every night at seven/Open your eyes/The happiest day of my life/How could you believe me when I said I love you when you know I’ve been a liar all my life/I left my hat in Haiti/what a lovely day for wedding.. You’re all the world to me τιτλοφορειται η συνθεση οταν ο Ασταιρ χορευει στο ταβανι και στους τοιχους.


AT WAR WITH THE ARMY/ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ 1950 με τους Ντην Μαρτιν-Τζερρυ Λιουις.Το φιλμ  προβληθηκε και με αλλους τιτλους ‘κοροιδο του Συνταγματος ‘ και ‘φωτια στα μπατζακια του’.

Όπως συνηθίζουν ορισμένα κανάλια παραλείπουν τίτλο και συντελεστές για να γλυτώσουν τα πνευματικά δικαιώματα.Τελικα εντοπίσαμε τον τίτλο από τα τραγούδια του φιλμ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment