Αυτή τη μακαρονάδα φτιάχνουν οι Ιταλοί μετά από μια κουραστική ημέρα (ή νύχτα) -Πανεύκολη
Επιστρέφοντας από τη δουλειά, όλοι αποζητούν ένα εύκολο πιάτο φαγητού και ένας Ιταλός σεφ παρουσιάζει το απόλυτο comfort food που λατρεύουν οι συμπατριώτες του.
Η συνταγή του Μαξ Μαριόλα για σπαγγέτι aglio olio peperocino είναι το «τέλειο» πιάτο για να κλείσει μια κουραστική μέρα και γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η απλή συνταγή απαιτεί επίσης πολύ λίγα υλικά: μαϊντανό, σκόρδο, πικάντικες πιπεριές και ελαιόλαδο – και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να γίνει.
«Αυτό είναι που χρειάζονται οι Ιταλοί μετά από μια κουραστική μέρα» λέει ο σεφ για το πιάτο ζυμαρικών του που «αλλάζει τα δεδομένα».Ο σεφ ξεκινά ψιλοκόβοντας πρώτα το μαϊντανό και το σκόρδο, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνει το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Στη συνέχεια, τοποθετεί τα κοτσάνια του μαϊντανού και το σκόρδο μέσα στο ελαιόλαδο και τα αφήνει να ροδίσουν πριν τα βγάλει. Προειδοποιεί, ωστόσο, τους θεατές, να μην αφήσουν το σκόρδο να καεί πολύ. Ακολούθως το τοποθετεί τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα αφήνει να βράσουν.
Για το επόμενο βήμα, ο Μαριόλα τρίβει σκόρδο και το ρίχνει στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτει τις κομμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές. Βάζει και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράζει τα μακαρόνια και προσθέτει στο τέλος τα σπαγγέτι al dente.
«Αφήστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλη τη γεύση» συμβουλεύει ο σεφ. Στη συνέχεια, προσθέτει περισσότερο αλάτι και νερό από τα ζυμαρικά και τέλος ολοκληρώνει το πιάτο με τυρί peperoncino.
No comments:
Post a Comment