ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, July 23, 2023

Μήπως θα ανέβαζε και την Βέροια μια τηλεοπτική ή κινηματογραφική παραγωγή;

Καύσιμα στο όχημα του τουρισμού προσπαθεί να βάλει ο δήμος της Βέροιας με διάφορες προτάσεις που συζητιούνται και μπαίνουν στο τραπέζι, με πιο πρόσφατη, αυτή του «βεροιώτικου μενού» που γράφαμε στο χθεσινό μας φύλλο.

Όμως, βλέπουμε ότι κάποιες περιοχές καταφέρνουν πραγματικά να απογειωθούν με έναν διαφορετικό τρόπο, μεσα από μία κινηματογραφική ταινία ή μία τηλεοπτική σειρά που απογειώνει τις περιοχές στις οποίες γίνονται τα γυρίσματα, δημιουργώντας έναν προορισμό – σκηνικό, για τους επισκέπτες. Τελευταίο παράδειγμα η σειρά Μαέστρο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που γυρίστηκε στους Παξούς και σήμερα όποιος επιχειρήσει να αναζητήσει δωμάτιο θα δυσκολευτεί πάρα πολύ, καθώς η πληρότητα στο νησή εδώ και μήνες έχει φτάσει στο 100%. 

Μήπως να σκεφτεί και ο δήμος Βέροιας, να βάλει στο κάδρο, τις φυσικές ομορφιές, τον Αλιάκμονα, το ποτάμι, τις παλιές παραδοσιακές γειτονιές της πόλης και ότι μπορεί να «φωτίσει» η μάτια ενός σκηνοθέτη; Βέβαια θα μου πείτε ότι ένα νησί έχει άλλες χάρες και θα συμφωνήσουμε… Όπως θα συμφωνήσουμε και στο γεγονός οτι η πόλη μας χρειάζεται ένα καλό λίφτινγκ στις ραγάδες της και κυρίως στις παραδοσιακές της γειτονιές που είναι σκηνικό από μόνες τους. Μήπως μια τηλεοπτικής ή κινηματογραφικής παραγωγής θα έδινε και το κίνητρο; Γιατί όχι…

No comments:

Post a Comment