Monday, August 31, 2020

Πέντε Χρόνια Λειτουργίας Έκλεισε Το “Πρακτορείο FM 104,9”

31 Αυγούστου 2015. Το ποτενσιόμετρο, η γνωστή “ φέτα της κονσόλας” σηκώνεται και το “Πρακτορείο FM” βγαίνει στον αέρα. Το ραδιοφωνικό “ παιδί” του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων έχει μόλις “ γεννηθεί” στους 104,9. Σήμερα γίνεται πέντε ετών και έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, με συστατικά την εγκυρότητα, αμεσότητα και νηφαλιότητα στη μετάδοση της είδησης.
«Ζούμε σε μία δύσκολη περίοδο και νομίζω ότι το ραδιόφωνο και το Πρακτορείο γενικά, μπορεί να δώσει μια άλλη πλευρά στην ενημέρωση της πόλης και ευρύτερα της περιοχής. Αυτό που εύχομαι είναι να πάνε όλα από το καλό στο καλύτερο, να πάρουμε τα όποια μέτρα είναι απαραίτητα για να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, σε επίπεδο προγράμματος και σε επίπεδο προβολής του μηνύματος του σταθμού», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ Πρακτορείο FM 104,9”, ο Ευτύχης Παλλήκαρης, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας οτι η ύπαρξη και λειτουργία του σταθμού στη Θεσσαλονίκη προσθέτει μία σοβαρή νότα ελπίδας και αισιοδοξίας σε ένα τοπίο ενημέρωσης που υποφέρει.
Ο προϊστάμενος του γραφείου διεύθυνσης Μακεδονίας – Θράκης του ΑΠΕ-ΜΠΕ Σταύρος Τζίμας, σημείωσε πως φιλοδοξία του ραδιοφώνου είναι να καταστεί ένα σοβαρό βήμα μέσω του οποίου θα διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος στα θέματα της πόλης πρωτίστως και της ευρύτερης περιφέρειας και μαζί μ’ αυτά φυσικά και οι γενικότερες εξελίξεις.
«Αυτός είναι ο στόχος μας. Να γίνουμε ένα πεδίο στο οποίο θα συζητάμε με ψυχραιμία, με τους κατάλληλους ανθρώπους για συγκεκριμένα θέματα πρώτα και κύρια της πόλης. Έχει σημασία για μας πίσω από το μικρόφωνό μας να καθίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι απλοί άνθρωποι, παράγοντες, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα στα θέματα οικονομίας, πολιτικής, πολιτισμού, καθημερινότητας του πολίτη. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να συντονίζεται ο ακροατής στη συχνότητα του ραδιοφώνου μας και να ακούει τι γίνεται σ’ αυτήν την πόλη, αυτά που τον αφορούν κάθε μέρα και να μπορεί να παίρνει μία ψυχική ευφορία μέσα τα ερτζιανά», δήλωσε ο κ. Τζίμας.
Νίκος Γιώτης, επικεφαλής ραδιοφώνου “ Πρακτορείο 104,9 FM”
Το “ Πρακτορείο 104,9 FM”, από την πρώτη μέρα που εξέπεμψε, λειτούργησε με γνώμονα την αντικειμενική, έγκαιρη και κυρίως έγκυρη ενημέρωση και πάντα με σεβασμό στους ακροατές. Με την εγκυρότητα των ειδήσεων του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δίνει τον παλμό της ενημέρωσης αξιοποιώντας το έμπειρο δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό του, καθώς και το δίκτυο των ανταποκριτών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
    Εκπέμποντας από τη Θεσσαλονίκη (εγκαταστάσεις ΔΕΘ-HELEXPO), βρίσκεται πάντα στην “ καρδιά” των γεγονότων, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις.
    Μετά την επιτυχημένη -κατά γενική ομολογία- αυτή πεντάχρονη πορεία του, το στοίχημα όλων των συντελεστών παραμένει ο σεβασμός στον πλουραλισμό και την πολυφωνία, δίνοντας βήμα σε όλες τις φωνές.
Πολιτικοί, καθηγητές, ηθοποιοί, προσωπικότητες της χώρας έστειλαν τις ευχές τους στο “Πρακτορείο FM” κατά τη διάρκεια της σημερινής του ροής.

No comments:

Post a Comment