Saturday, August 29, 2020


Αθήνα – Αλεξανδρούπολη με το ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ. 
Κορωνοϊός και λεωφορείο!





´Ενα συναρπαστικό οδοιπορικό από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη!




Ελέγξαμε με εξαιρετική προσοχή, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που έχουν προαναγγελθεί από το ελληνικό κράτος, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε το πιο ασφαλές ταξίδι στην εποχή του κορωνοϊού που έχει προορισμό: Αθήνα-Αλεξανδρούπολη.




Ταξιδευοντας, εντελώς συμπτωματικά με ένα από τα πολυτελέστερα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου.




Η δημοσιογραφική ομάδα της αποστολής, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Γιάννη Αρμουτιδη, κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το μακρινό, αλλά απολαυστικό ταξίδι, από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Μεταφέροντας τις εμπειρίες του ταξιδιού των 900χλμ, μέχρι την ακριτική πόλη, την Αλεξανδρούπολη.




Το επιδιωκόμενο αυτής της αποστολής ήταν να παραμείνουμε αθέατοι -τόσο από το προσωπικό του ΚΤΕΛ, όσο και από τους επιβάτες- καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια, ακρίβεια, σαφήνεια και αντικειμενικότητα, ένα ταξίδι που μέσα στην δύσκολη εποχή του κορωνοϊού, ελλοχεύει κινδύνους!




Σήμερα θα ταξιδέψουμε, μέσα από το κείμενο του οδοιπορικού μας, σ´ ένα ταξίδι που τελικά μας έκανε να αισθανόμαστε ασφαλείς ως πρός την μετακίνηση μας με το ΚΤΕΛ Έβρου !




Εν Αρχή ην ο Λόγος...

Η πρώτη μας κίνηση ήταν να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Έβρου. Η τηλεφωνική μας επικοινωνία -αρχικά- με τα ΚΤΕΛ Κηφισού, μας οδήγησε πολύ γρήγορα στον αντιπρόεδρο των ΚΤΕΛ Έβρου, που διαμένει στην Αλεξανδρούπολη, τον κ. Γιώργο Αρβανίτη.

Από την πρώτη στιγμή αντιληφτήκαμε οτι πρόκειται για έναν άριστο επαγγελματία.




ΚΤΕΛ Κηφισού-εισιτήριο!

Παραλάβαμε το εισιτήριό μας απο τα ταμεία του ΚΤΕΛ Έβρου -εδώ τηρήθηκαν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας για τον κορωνοϊό- εξασφαλίζοντας την άνεση της θέσης μας, στην οποία -δίπλα μας- δεν ταξίδευε δεύτερο άτομο. Αυτό που θεωρήσαμε εμείς πλεονέκτημα, διαπιστώσαμε πως ήταν ο κανόνας που εφαρμοζόταν, ακολουθώντας τους κανόνες της ασφαλούς μετακίνησης προς τον μακρινό προορισμό, για όλους.

Θα σημειώσουμε οτι στο δρομολόγιο επιστροφής Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, υπήρξαν και θεσεις με πληρότητα δύο επιβατών.




Η διαδρομή των πεντέμισι ωρών μεχρι τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε με μια ενδιάμεση στάση 20´ λεπτών.

Ο δρόμος ήταν ευθύς, υπέροχος, με στάσεις διοδίων, χωρίς όμως ίχνος καθυστέρησης!

Ο οδηγός υπήρξε προσεκτικός, συνεπής και επαγγελματίας.




Αξιολογώντας τα ταξίδια που περιγράφω, δίνω ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα.

Και στο ταξίδι αυτό, μπορώ να εγγυηθώ για την άριστη καθαριότητα των καθισμάτων και γενικότερα όλων των χώρων του οχήματος.




Δυο υπέροχες ταινίες του Χόλυγουντ στην TV του λεωφορείου, τις οποίες απολαύσαμε, έκανε τη διαδρομή πιο ευχαριστη. Η θερμοκρασία του κλιματιστικού ρυθμιζόταν συνεχώς, διατηρώντας κατάλληλες συνθήκες δροσιάς καθ´ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.




ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη.

Άφιξη στα ΚΤΕΛ Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη.

Μεχρι εδώ όλα κύλισαν υπέροχα.

Στο σημείο αυτό ακολούθησε η μετεπιβίβαση στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου, που πραγματοποιεί ολλα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκης- Αλεξανδρούπολης, με επιστροφή.

Ενας ευγενικός και ακούραστος υπάλληλος βοηθούσε -με απίστευτη ταχύτητα- στην τοποθέτηση των αποσκευών στο νέο λεωφορείο.

Οι περισσότεροι απο τους επιβάτες φορούσαν μάσκα!

Στην επιβίβαση, πριν την έναρξη του νέου δρομολογίου προς Αλεξανδρουπολη, η ευγενική υπενθύμιση του νέου οδηγού του λεωφορείου κ. ´Αγγελου Αρβανίτη, βοήθησε και τους πιο αφηρημένους να συμμορφωθούν με τις αυστηρές διατάξεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς και σε δημόσιους χώρους μετακίνησης.




Το δεύτερο μέρος της διαδρομής.

Ο οδηγός έλεγξε με επιμέλεια τα εισιτήρια των επιβατών -όπως και στην διαδρομή από Αθήνα που πραγματοποίησε ο οδηγός του πρώτου οχήματος - εξέτασε διακριτικά για τη χρήση μάσκας για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας (παρότι δεν αποτελεί υποχρέωση του, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες ορίζουν τη χρήση μάσκας ως σαφή υποχρέωση του επιβάτη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ευθύνη του οδηγού) και η νέα μας διαδρομή ξεκίνησε με ευοίωνες συνθήκες ασφάλειας και απόλαυσης.




Στον δρόμο για την Αλεξανδρουπολη.

Μια ενδιαφερουσα διαδρομή των υπολοίπων 360χλμ (απο τα 900χλμ), ολοκληρώθηκε μέσα σε τρισήμιση ώρες με απίστευτη άνεση .

Σωστή θερμοκρασία κλιματισμού, τακτικός αερισμός του οχήματος με άνοιγμα του παραθύρου του οδηγού κατά διαστηματα, άριστη οδήγηση.




Ο ´Αγγελος Αρβανίτης, αγαπά το επάγγελμά του και το επέλεξε συνειδητά. Φοιτητής πανεπιστημιακής σχολής, εκτίμησε οτι η πλήρης ενασχόληση με το επάγγελμα του οδηγού -ειναι και ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του οχήματος, που σήμερα ανήκει στον πατέρα του- είναι αυτό που τον γεμίζει περισσότερο ως επαγγελματία.




Τέσσερεις σταθμοί διοδίων (Προφήτη, Ασπροβάλτας, Μουσθένης -όπου πραγματοποιήθηκε και μια σύντομη 20λεπτη στάση ξεκούρασης-και Ιάσμου), μας οδήγησαν στον τελικό προορισμό.

Η ασφάλεια, η ευσυνειδησία, η εξυπηρέτηση, ο άριστος επαγγελματισμός, η εμπειρία, η σωστή οδήγηση και η γνώση των δύσκολων σημείων του οδικού δικτύου και η υψηλή αίσθηση ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, που επέδειξε ο οδηγός του οχήματος, κατατάσσει -με κάθε ευθύνη της καταγραφής αυτής- το ταξίδι μας απο την Αθήνα στην Αλεξανδρουπολη, ταξίδι αναψυχής!




Οι τόσο μεγάλες διαδρομές δεν αποτέλεσαν ποτέ το δυνατό μου σημείο! Πόσο περισσότερο να τις ακολουθήσω, ώστε να καταγράψω τις εμπειρίες μου σε μια έρευνα και ρεπορτάζ.

Την συγκεκριμένη, όμως, την απόλαυσα και είμαι χαρούμενος που την ολοκλήρωσα με ασφάλεια, άνεση και πολυτέλεια.




Εάν το λεωφορείο είναι το αγαπημένο σας όχημα, τότε ταξιδέψτε με ασφάλεια με το ΚΤΕΛ Εβρου και τα λεωφορεία των δρομολογίων του.




Οταν αποβιβάστηκα απο το λεωφορείο του ΚΤΕΛ -κατά τη διαδρομή Θεσαλονίκη-Αλεξανδρουπολη, ρώτησα το όνομα του οδηγού.

Το όνομα ηταν αυτο που σας προανέφερα: ´Αγγελος Αρβανίτης.

"Ποια ειναι η σχέση σας με τον αντιπρόεδρο του ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ κ. Γιωργο Αρβανίτη;" ρώτησα!

"Ειναι ο πατέρας μου!" απάντησε ο Αγγελος!




Ξαφνιάστηκα με την συμπτωση αυτή -που έρχεται ομως αιφνίδια και διόλου συμπτωματικά- για να αποδείξει οτι το παράδειγμα του άριστου επαγγελματισμού και της συμπεριφοράς ξεκινά απο την κορυφή της πυραμίδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

AΓΓΕΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ


No comments:

Post a Comment