Monday, August 31, 2020

 
«Η Τούμπα αλλάζει όψη»
Μ’ αυτή τη φράση η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης χαιρέτισε την σημερινή έγκριση από την Μητροπολιτική Επιτροπή, της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά ένα πλέγμα έργων ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης με κορωνίδα την κατασκευή του γηπέδου, διεθνών προδιαγραφών, του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, τονίζοντας πως ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στέκεται πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες όλων των συλλόγων της πόλης.
Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αστικές αναπλάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις- στην ευρύτερη περιοχή της Αλάνας της Τούμπας, ενώ η δημιουργία του γηπέδου του ΠΑΟΚ θα δώσει ώθηση για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής της Τούμπας.
Η Αντιπεριφερειάρχης στην κεντρική της εισήγηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής, επεσήμανε πως  βασικό σημείο στην άμεση δρομολόγηση των συνήθως χρονοβόρων διαδικασιών για ένα έργο τέτοιας εμβέλειας, ήταν το γεγονός ότι για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) δεν υπήρξαν παρατηρήσεις, αλλά και ενστάσεις από φορείς και πολίτες.
Αυτό σημαίνει πως θα δοθεί πράσινο φως και για τις υπόλοιπες εγκρίσεις που μεσολαβούν μέχρι την τελική υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ)
Η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο με τους όρους και τις εξής προϋποθέσεις:
  1. *Οι εργασίες κατασκευής του έργου να γίνουν υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
  2. *Το έργο να υιοθετήσει τεχνολογίες με σκοπό την ενεργειακή του αναβάθμιση, όπως χρήση φυσικού αερίου, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και χρήση γεωθερμίας.
  3. *Να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη με σκοπό την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, των αναγκών στάθμευσης και τη διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή άμεσης επιρροής του έργου.

Η κ. Πατουλίδου επεσήμανε  πως πρόκειται για μεγάλη επένδυση η οποία θα πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό όλων των εγκαταστάσεων κοινωφελούς χρήσης, πέριξ της αλάνας της Τούμπας.

No comments:

Post a Comment