ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, June 5, 2020

ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ














ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ 2.............Ιουνιος 2019

Το καλυτερο beach bar ηταν στον Εβγατη,οπου καποτε κολυμπουσα στην τεραστια αμμουδια και ημουν μονος.Εδω το μικρο ξενοδοχειο Εβγατης,στην μεση της παραλιας,εχει το δικο του beach bar,με ξαπλωστρες,ομπρελλες,ντουζ,οπου μια κοπελα απο την Πολωνια,που μιλαει ελληνικα,μας εξυπηρετει με φρεντο καπουτσινο,χυμους και παγωτα.Τα νερα της θαλασσας,οπως παλια,ηταν κρυσταλλινα που δεν τολμησα να αγνοησω.Ηταν η πρωτη μου επαφη με την θαλασα εδω και δυο χρονια και οι φιλοι μου για να το γιορτασουν  εβαλαν μια πλαστικη καρεκλα μεσα στην θαλασσα και μου παρηγγειλαν απο το μπαρ φρεσκο χυμο πορτοκαλαδα.Δεν ηθελα να βγω απο την θαλασσα αλλα επρεπε να συνεχισουμε το ταξιδι.Νεα Κουταλη,Αη Γιαννη,κλπ.
Ηταν δυο τα εστιατορια-ψαροταβερνες που μας αρεσαν(υπαρχουν κι αλλα πολλα που δεν προλαβαμε να επισκεφθουμε,διοτι αποφασισαμε να πουμε οχι στο βραδινο φαγητο).Ο κλασικος ‘Γλαρος’,στο παλιο λιμανι της Μυρινας που ειναι διασημος για τους αστακους.Τοτε απο τον πατερα Ξανθοπουλο,σημερα απο τον γιο του Βασιλη,που εχει για βοηθο και τον γιο του.Ο αστακος που παραγγειλαμε ηταν για τρια ατομα και,φυσικα,ηταν φρεσκος απο την θαλασσα,καλοψημενος,με λαδολεμονο,και γευστικος.Μια παρατηρηση-πριν απο 25 χρονια,ειχε γυρω-γυρω τοματοπολτο απο φρεσκες ντοματες και λιωμενο τυρι που ακομα η γευση του ειναι νωπη στην μνημη μου.Μας εκαναν και εκπτωση μια και ειμαι τοσο παλιος πελατης.
Η αλλη ψαροταβερνα ηταν ακριβως διπλα .Ειναι η ‘Μεταξυ μας’,η της κυρα Γιωτας,οπως την λενε οι ντοπιοι,που εχει μεγαλη ποικιλια νοστιμων μεζεδων .Σχεδον κολλητα ειναι αλλες δυο ψαροταβερνες,η μια  με μπλε στεγαστρα που προτιμουσαν οι ξενοι τουριστες.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ(συνεχιζεται).

No comments:

Post a Comment