Friday, June 26, 2020

Θεσσαλονίκη: Υπογραφές για την επένδυση αμερικανικού κολοσσού  

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη δημιουργία «Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο χώρο των παλαιών Δημοτικών Σφαγείων σε συνεργασία με τον τεχνολογικό Αμερικανικό κολοσσό Cisco.


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το κέντρο που θα λειτουργεί στο χώρο των δημοτικών σφαγείων πρόκειται να εγκαινιαστεί το προσεχές φθινόπωρο.

Στην Ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι με την συνεργασία με την Cisco, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη δέσμευση για επανένταξη της πόλης στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη. Σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας δεύτερος πόλος επιχειρηματικότητας παράλληλα με την Αθήνα και όχι ανταγωνιστικά προς αυτή.



Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και ότι η επένδυση της Cisko αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός. Εξήρε ακόμη τη στήριξη των ΗΠΑ στην ελληνική οικονομία με τις συνεχείς επενδύσεις .

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης, ανέφερε ότι η επένδυση σε λιγότερο από ένα χρόνο αποτελεί μια πραγματικότητα και επισήμανε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα ήταν εκκρεμότητα για χρόνια και πλέον έχει γίνει προτεραιότητα.Από την πλευρά του ο ΓΓ της Cisko στην Ελλάδα τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη την επιλέγει για την επένδυση καθώς θεωρείται το κέντρο των Βαλκανίων, ενώ παράλληλα τόνισε τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην οικονομία λέγοντας ότι δίνουμε τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο σήμερα
Ο κ. ΓΓ διευθυντής της Cisko Αντώνης Τσιμπούκης στην ομιλία του επισήμανε στα άλματα που έγιναν στην Ελλάδα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κράτους τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση δίνοντας για παράδειγμα την οργανώσει της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Το προφίλ της Cisko

Πρόκειται για έναν αμερικανικό κολοσσό στον τομέα της πληροφορικής, της ανάπτυξης δικτύων και εφαρμογών κυβερνοασφάλειας.

Απασχολεί συνολικά 80.000 άτομα προσωπικό και έχει ετήσιο τζίρο 55 δις. Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει παρουσία από το 1998 και έχει δεκάδες μεγάλους πελάτες

Στην υπογραφή του μνημονίου παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, βουλευτές, ο Αμερικανός Πρόξενος, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, στελέχη της δημοτικής αρχής και εκπρόσωποι φορέων.

No comments:

Post a Comment