Όλα δείχνουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά της Αράχωβας µε αρκετές και αξιόλογες νέες αφίξεις και πρωτότυπα concepts τόσο στη shopping όσο και στη… food & fun σκηνή του top χειµερινού προορισµού, που αναµένεται να συζητηθούν πολύ!

Jay oh!!

Jay oh
Το πρώην Αρίων στην πλατεία Λάκκα επιφύλασσε φέτος στους θαµώνες του µια µεγάλη έκπληξη, καθώς όχι µόνο επέστρεψε από το καλοκαίρι αγνώριστο µετά από µια πλήρη ανακαίνιση µε την υπογραφή του interior designer Nίκου Καντίκα, αλλά τη συνόδευσε και µια αλλαγή του ονόµατός του. Πλέον συστήνεται ως Jay Οh!!, µε design εµπνευσµένο από µια τοσκανέζικη αποθήκη που συνδυάζει µεσαιωνικές καµάρες, mild industrial στοιχεία και ιδιαίτερα χειροποίητα διακοσµητικά από φυσικά υλικά…
Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το γνήσιο µωσαϊκό ’60s που ανέδειξε ο διακοσµητής, τα tailor made έπιπλα, καθώς και τα κρεµασµένα κλουβιά µε τα διακοσµητικά ελάφια… Αν και µε φρέσκο στυλ, παραµένει πιστό στην all day φιλοσοφία του.
Aνοιχτό από νωρίς για καφέ, ροφήµατα, περισσότερες προτάσεις για πρωινό (από οµελέτες και snacks µέχρι γαλλικά κρουασάν), κάποια ελαφρά πιάτα και ποικιλίες για τη λιγούρα, και φυσικά µια αρκετά ενηµερωµένη λίστα σε ποτά, ζεστό κρασί και singatured cocktails που θα απολαύσετε γύρω από το τζάκι ή στην εντυπωσιακή του µπάρα! Tip: Τις καλές µέρες επιλέξτε τους χουχουλιάρικους καναπέδες έξω στην πλατεία! Aναζητήστε τα σπιτικά του γλυκά! Καθηµερινά από τις 08:00 (Πλατεία Λάκκα, Τ. 22670 31182). 

White Story

white story
Νέα άφιξη στον κεντρικό δρόµο της Αράχωβας µε exclusive brands σε γυναικείες και ανδρικές collections για casual chic εµφανίσεις αλλά και πιο επίσηµες περιστάσεις! Μεταξύ των labels που φιλοξενεί ξεχωρίσαµε τα Nü, Numph, G-Sel, Please! και Red Soul, ενώ κοµψά αξεσουάρ όπως οι τσάντες Save my bag συµπληρώνουν ιδανικά κάθε outfit! Δευτ.-Πέµ. 10:30-14:30 & 17:30-21:30 & Παρ.-Κυρ. 11:00 – όσο πάει (Αράχωβα, Τ. 22670 31912)

Βουνάκια

Το περίφηµο Nissakia Surf Club στη Λούτσα… ανηφόρισε φέτος προς την Αράχωβα και µας σύστησε το νέο του «αδερφάκι», τα Βουνάκια! Με νεοϋορκέζικο αέρα, το γωνιακό ντιζαϊνάτο εστιατόριο, «κρυµµένο» στην πλατεία Λάκκα, ξεχώρισε ήδη για το µενού του µε έµφαση στα ζουµερά burgers φτιαγµένα µε τα πιο αγνά υλικά, τα οποία άλλωστε έχουν κάνει διάσηµα τα Nissakia στους λάτρεις του είδους (Πλατεία Λάκκα). 

Georgia Charitou

georgia charitou
Σε νέο χώρο συναντάµε φέτος το πρώην Αmelie και µε την επωνυµία µάλιστα της ιδιοκτήτριάς του, Γεωργίας Χαρίτου. Η ολοκαίνουρια καλοστηµένη boutique, σε παλ αποχρώσεις και εµπνευσµένη από αρχαιοελληνικούς… µύθους έγινε µε τη συνεργασία του interior designer Νίκου Καντίκα, ενώ στα ράφια της ποζάρουν κυρίως Έλληνες σχεδιαστές, αλλά και ιδιαίτερα brands από το εξωτερικό. Δευτ.-Παρ. 10:30-14:30 & 17:30-21:30 & Σάβ.-Κυρ. 10:30-22:30 (T. 22670 32096).

DECO Georgia Charitou

Georgia Charitou deco
Η γνωστή διακοσµήτρια εγκαινίασε φέτος το καινούριο της γραφείο στον κεντρικό δρόµο της Αράχωβας όπου θα αναλαµβάνει τη µελέτη, επίβλεψη και κατασκευή τόσο σπιτιών όσο και επαγγελµατικών χώρων. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα για sur mesure δηµιουργίες επίπλων σε επιθυµητές διαστάσεις και σχέδια. Τον χώρο πλαισιώνουν πίνακες και γλυπτά καταξιωµένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα διατίθενται προς πώληση (Τ. 22670 31701)

Room

room
Το ολοκαίνουριο Room δεν ήρθε να µιµηθεί κανένα άλλο µαγαζί και o µικροσκοπικός του χώρος -εξ ου και το όνοµά του- σε ένα γωνιακό πέτρινο κτήριο, κέντρισε από την πρώτη στιγµή τα βλέµµατα! Η vintage διακόσµηση µε homey στοιχεία που δηµιούργησε ο ιδιοκτήτης του, Μπάµπης, έκανε αµέσως τη διαφορά! Τα φυτά εσωτερικού χώρου (από τις πιο hot φετινές τάσεις deco), ρετρό καδράκια, χαλιά, καθρέφτες σε συνδυασµό µε την πράσινη χρωµατική παλέτα συνθέτουν ένα νοσταλγικό σκηνικό όπου «κυριαρχεί» η µαύρη µπάρα.
Όσο για τις µεγάλες τζαµαρίες του, επιτρέπουν στους θαµώνες χάζι στην κεντρική περαντζάδα του χωριού! Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, τσάι ροφήµατα, µέχρι το βράδυ για ποτό, κρασί και cocktails υπό τους ήχους κυρίως ξένης µουσικής. Καθηµερινά από τις 09:00. Highlights: Tα σπιτικά γλυκά και τα πάσο, έξω στο γραφικό σοκάκι (Δελφών, T. 22670 31556, Μ. 6973 393360) 

Αlmond Ηοuse

Almond House
Nέα άφιξη διαµονής στην Αράχωβα, λίγα µέτρα από το κέντρο του οικισµού, κάτω από το ιδιωτικό parking, στον δρόµο προς Δελφούς. Το καινούριο «αδελφάκι» του Boutique Hotel Skamnos αποτελείται από έξι ευρύχωρες και καλαίσθητες σουίτες (45-50 τ.µ) µε την ιδιαίτερη country style διακόσµηση και τα amenities που προσφέρουν να υπόσχονται µια αξέχαστη διαµονή! Από €85 (Αράχωβα, Τ. 22670 31927, Μ. 6932 457666)

Sweet Garden

Μετά την boutique Lousso και το εξαιρετικό concept store ευρωπαϊκών προδιαγραφών, L’ Εscalier, η Πέρυ Μαντά µάς εντυπωσιάζει και φέτος µε ένα νέο project που άνοιξε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στον κεντρικό δρόµο της Αράχωβας. Σε έναν χώρο που θυµίζει κήπο και έχει σχεδιαστεί από τον Αργύρη Χρονόπουλο και τον Δηµήτρη Κουτσουµάρη, θα δοκιµάσετε ιδιαίτερα γλυκά και gelato, ενώ οι ηχηρές συνεργασίες µε γνωστά αθηναϊκά brands αλλά και η ποιότητα των πρώτων υλών είναι εγγύηση ότι θα γίνει το απόλυτο sweet spot!

Costa Lekka

Costa Lekka
Γνωστή από τη Μύκονο, η conceptual boutique έκανε φέτος χειµερινή… απόβαση στην καρδιά της Αράχωβας! Αυτήν τη φορά όµως όχι µε ρούχα, αλλά ως ένα concept store µε ιδιαίτερα αντικείµενα! Στον µοντέρνο του χώρο συνυπάρχουν από έπιπλα και gadgets, µέχρι διακοσµητικά, αξεσουάρ και καλλυντικά (Πλατεία Λάκκα, T. 22670 32560)

Skunk Works

Skunk Works

Mετά την Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σκιάθο, το γνωστό fashion store έφτασε και στην Αράχωβα. Στο ίδιο concept με τα «αδερφάκια» του παραμένει στη φιλοσοφία του street wear με brands όπως Cayler & Sons, Boy London, Sprayground να φιγουράρουν στα ράφια του. Καθημερινά 10:00-22:00 (Πλατεία Γιαννούλη, Τ. 22670 29230). 

Bello

Bello
To µικροσκοπικό Βello έκανε την εµφάνισή του, τέλος Νοεµβρίου, σε ένα προνοµιακό σηµείο, δίπλα στα σκαλιά του Αϊ-Γιώργη! Αll day panini bar, στα πρότυπα ιταλικών street food, που µας καλεί από το πρωί για φρεσκοψηµένα χειροποίητα panini (σε διάφορες αλµυρές εκδοχές) που φτιάχνονται καθηµερινά στο εργαστήρι και φυσικά αρωµατικό καφέ Αntica Tostatura Triestina, χωρίς να λείπουν και guest µονοποικιλιακές επιλογές.
Όσο περνάει η µέρα δεν θα θέλουµε να αντισταθούµε σε ένα µπουκάλι επιλεγµένο κρασί συνοδεία πλατό φρεσκοκοµµένων τυριών/αλλαντικών, µε θέα την ολοζώντανη περαντζάδα! Highlight: Οι λαχταριστοί χειροποίητοι λουκουµάδες του! Καθηµερινά 06:00-22:00 και take away. Παρ.-Σάβ-Κυρ. όλο το 24ωρο (Πλατεία Παπαϊωάννου, M. 6944 731066).