Sunday, December 31, 2017



Ρίτα Αντωνοπούλου – Θοδωρής Οικονόμου
«Αλλιώς κόσμος»

Στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον ατμοσφαιρικό χώρο του μπαρ, που μοιάζει να αιωρείται μεταξύ ουρανού και θάλασσας, το κοινό που αγαπά το τραγούδι θα απολαύσει στις 5 Ιανουαρίου 2018 και για μία μόνο παράσταση δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας τους. Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα απαιτήσεων για φωνή και πιάνο, ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που περιλαμβάνει μεγάλα τραγούδια του ελληνικού αλλά και διεθνούς ρεπερτορίου. Μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, ροκ μπαλάντες του Γιάννη Αγγελάκα και του Παύλου Παυλίδη, τραγούδια του Leonard Cohenκαι της Edith Piaf, συνθέσεις του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σταμάτη Κραουνάκη, αλλά και έργα των νεότερων Θοδωρή Οικονόμου και Σταύρου Σιόλα, συνυπάρχουν με κοινό νήμα την αυθεντικότητα και τη λιτότητα που οδηγεί στην ουσία των πραγμάτων. Οι δύο καλλιτέχνες συνδιαλέγονται επί σκηνής και ερμηνεύουν με πάθος, δύναμη και εσωτερικότητα, μεταφέροντας στους θεατές ενέργεια, συγκίνηση και συναίσθημα. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, οι οποίες αναγνωρίζουν ότι με τη μουσική αυτή παράσταση η Ρίτα Αντωνοπούλου κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην καλλιτεχνική της πορεία.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου ξεκίνησε να τραγουδά το 2000 με τον Μίμη Πλέσσα και στη συνέχεια εντάχθηκε στη «Σπείρα Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη. Το 2006 εγκαινιάζεται η μακρά και σταθερή συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο, του οποίου είναι η βασική ερμηνεύτρια. Έχει συνεργαστεί με πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών, έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει επανειλημμένα σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Ο Θοδωρής Οικονόμου ως πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλους τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, ενώ έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και με άλλα μικρότερα σχήματα σε όλο τον κόσμο. Ως συνθέτης ο ίδιος έχει γράψει μουσική για πάνω από 70 θεατρικές παραστάσεις, καθώς και για κινηματογραφικές ταινίες. Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.


Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2 – Μπαρ
Παραστάσεις: 5 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€

No comments:

Post a Comment