Thursday, January 9, 2014

Η ΠΑΓΩΝΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ


Το μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά συνεχίζει να τουρτουρίζει στο έλεος του ιστορικού κύματος ψύχους σε τέτοιο βαθμό που η πολική αρκούδα του ζωολογικού κήπου του Σικάγο επέστρεψε στη φωλιά της!

Οι υπάλληλοι του Lincoln Park Zooπροτίμησαν να κρατήσουν μέσα στο κλουβάκι της την Anana, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του πάρκου, Sharon Dewar, παρά το γεγονός ότι το ψύχος αυτό είναι το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν οι πολικές αρκούδες, η Anana δεν έχει το πάχος που έχουν οι αρκούδες στην άγρια φύση, οι οποίες τρέφονται με φώκιες και φάλαινες".

Να σημειωθεί, ότι η θερμοκρασία στο κλουβάκι της κυμαίνεται από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Η Anana εξερευνά το χιόνι...

Need Text
Polar Bear Explores the Snow01:04reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading


Στην κατάψυξη

Στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν την Τρίτη οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 100 χρόνια, αλλά αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι μεσοδυτικές πολιτείες.

Το χθεσινό ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών κατέχει το Εμπάρας της Μινεζότα με -37 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν στους -15 C στο Σέντραλ Παρκ, όπου το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 1896 με -14,4 C. Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε χθες τους -10 C στην μεγαλύτερη αμερικανική πόλη, η οποία λόγω των ανέμων έδινε την αίσθηση των -22 C.

Συνολικά, υπό το κράτος του κύματος πολικού ψύχους που μετακινείται προς ανατολάς, τουλάχιστον 49 αμερικανικές πόλεις έσπασαν το ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας της 7ης Ιανουαρίου, ανάμεσά τους η Φιλαδέλφεια με -15,5 C και η Βαλτιμόρη με -16,1 C.

Νοτιότερα, στην Ατλάντα, όπου έκανε περισσότερο κρύο από ό,τι στο Ανκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, καταγράφηκε θερμοκρασία -14,4, σπάζοντας ένα ρεκόρ που χρονολογείται από το 1970.

Η υψηλότερη θερμοκρασία την Τρίτη ήταν -14 C στο Σικάγο (που γινόταν αισθητή ως -28 C και -7,7 C (που γινόταν αισθητή ως -12 C ) στο Νάσβιλ του Tενεσί.

Στο Μόντρεαλ, την Oττάβα και το Τορόντo, ακόμη και οι πιο σκληραγωγημένοι Καναδοί διαμαρτυρήθηκαν για το κρύο και τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρχές προειδοποιούσαν τον πληθυσμό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις ριπές των ανέμων μπορεί να αποβούν θανατηφόρες.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από σήμερα.

No comments:

Post a Comment