Monday, January 20, 2014

ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '60


Μια μουσική παράσταση με τραγούδια της δεκαετίας του 1960, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων Θεατρικής Μουσικής και Σκηνογραφίας του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, θα ανεβεί για δύο μόνο παραστάσεις, και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Στην παράσταση, η οποία δημιουργήθηκε με αφετηρία το βιβλίο του Θανάση Βαλτινού «Στοιχεία για τη δεκαετία του ’60», έχουν ενσωματωθεί τραγούδια που χαρακτηρίστηκαν στην εποχή τους «δευτέρας διαλογής» και περιφρονήθηκαν για αισθητικούς λόγους, μολονότι θα ήταν σίγουρα πιο οικεία στα λαϊκά πρόσωπα της τοιχογραφίας του Βαλτινού, από τα αριστουργήματα των εθνικών μας τραγουδοποιών που γράφτηκαν στην ίδια δεκατία...
Με τίτλο «Μπες στον πύραυλο, κυρά μου», η παράσταση περιλαμβάνει κείμενα και τραγούδια που επέλεξε και συνέθεσε ο Κώστας Βόμβολος. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Χριστίνας Χατζηβασιλείου.
Παίζουν και τραγουδούν: Αντωνία Βισβίκη, Ελσα Καρακασίδου, Νάγια Καρακώστα, Θανάσης Κριτσάκης, Νικόλας Νικητάκης, Ματίνα Παγουλάτου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Κωστής Ραμπαβίλας, Βάσω Τσαβδαρίδου, Δήμητρα Χαϊνά.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21.00.

No comments:

Post a Comment