Monday, January 6, 2014

ΟΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ

Οι ταινίες Her, Nebraska, Blue Jasmine, Dallas Buyers' Club και American Hustle είναι υποψήφιες της ένωσης για το βραβείο καλύτερου σεναρίου


Μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του 2013 οι οποίες πιθανότατα θα βρεθούν και στον προθάλαμο των Όσκαρ πήραν μία «νότα» βραβείων την Παρασκευή, καθώς επιλέχτηκαν ως υποψήφιες από την Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων (WGA) για τα ετήσια βραβεία σεναρίου και προσαρμοσμένου σεναρίου. Οι ταινίες Her, Nebraska, Blue Jasmine, Dallas Buyers' Club και American Hustle είναι υποψήφιες της ένωσης για το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Στην κατηγορία προσαρμοσμένο σενάριο, υποψήφιες για το πρώτο βραβείο είναι επίσης οι ταινίες August: Osage County, Before Midnight, Captain Phillips, Lone Survivor και The Wolf of Wall Street.
Οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες ήρθαν μια μέρα μετά αφότου οκτώ από τις συνολικά 10 ταινίες που επέλεξε η Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων επιλέχτηκαν και από την Ένωση Κινηματογραφικών Παραγωγών Αμερικής (Producers Guild of America). Η διαφοροποίηση αφορά τις υποψηφιότητες των ταινιών Gravity και 12 Years a Slave στη θέση των ταινιών August: Osage County, και Before Midnight.
Τα βραβεία και των δυο αυτών κινηματογραφικών ενώσεων θεωρούνται προπομπός για τις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ που θα ανακοινωθούν στις 16 Ιανουαρίου. Η τελετή των βραβείων της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων (WGA) θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου ταυτοχρόνως στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

No comments:

Post a Comment