Saturday, January 11, 2014

ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΑΠΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Ενα μουσικό ταξίδι στις νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
Ετσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με συντομία τη μουσική παράσταση «Μέρες ραδιοφώνου» του Μάκη Δελαπόρτα, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου στο θέατρο «Αριστοτέλειον».
Ξεκινώντας από τη δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια, εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα, κύριε Εντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Μικρή, πικρή μου αγάπη» και πολλές ακόμη θα ζωντανέψουν επί σκηνής.
Στην παράσταση θα ακουστούν, επίσης, τραγούδια μεγάλων δημιουργών που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά τις μέρες που πέρασαν. Τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «... η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».
Στη νοσταλγική αυτή διαδρομή ονείρων κι αναμνήσεων πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Δήμου, Παναγιώτης Πετράκης, Θεοχάρης Ιωαννίδης και η Αριελ Κωνσταντινίδη. Συμμετέχει ο Μάκης Δελαπόρτας. Μαζί τους, ακόμη, οι: Ευδοκία Μωυσίδου και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος. Η ενορχήστρωση είναι του Γιώργου Παγιάτη, οι χορογραφίες της Κρίστης Κουπάτος και τα κοστούμια της Ελενας Παπανικολάου.

No comments:

Post a Comment