Monday, January 6, 2014

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ 2013

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανακοινώθηκαν τα 100 τραγούδια με το μεγαλύτερο airplay σε Ελλάδα και Κύπρο για τη χρονιά που μας πέρασε. Ποια τραγούδια ακούστηκαν περισσότερο το 2013 σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Mediainspector;
Στην κορυφή βρίσκονται οι KINGS με το “Όπου Με Πας”, ενώ ο STAN και οι Μέλισσες συμπληρώνουν σύμφωνα με το sfygmosradio, την πρώτη τριάδα. Αξίζει να σημειωθεί οτι το “Έλεγες” από τις Μέλισσες δε βρέθηκε ποτέ στο Top10 του εβδομαδιαίου official airplay chart, ωστόσο η σταθερή πορεία του στις μεταδόσεις από τον Απρίλιο, κατάφερε να το φέρει στην 3η θέση!
Παρατηρήσεις:

-Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 4 τραγούδια έχει ο Αντώνης Ρέμος στα πρώτα 50!
-Το 2012 81 από τα 100 πρώτα τραγούδια της λίστας ήταν ελληνικής παραγωγής, και 19 ξένης. Από τα ελληνικά, μόνο 4 είναι με ξένο στίχο! Φέτος τα ελληνικά τραγούδια αυξήθηκαν κατά 4, σε σχέση με το 2012.
- Πάολα και Έλενα Παπαρίζου, είναι οι μόνες με 6 και 5 τραγούδια αντίστοιχα στα 200 πρώτα, ενώ η Demy έχει 4 τραγούδια στα 100 πρώτα
-Τα τραγούδια “Πιο Ψηλα”, , “Τώρα”, ”Μόνο Αν Θες Εμένα”, “Γι’Αυτό Σ’αγαπώ”, “Εννοείται” βρέθηκαν για 2η χρονιά στο Top100, όμως μόνο το “Γι’αυτό σ’αγαπώ” και το “Εννοείται” κατάφεραν να σημειώσουν υψηλότερη θέση το 2013.
-Από τα 20 πρώτα τραγούδια, τα 8 ήταν σε ντουέτα-συμμετοχές
-Το “Μετά” του Γιώργου Παπαδόπουλου είναι το μοναδικό τραγούδι της εικοσάδας που δεν απέκτησε δικό του video clip.

No comments:

Post a Comment