Wednesday, November 20, 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


 Το φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα «πλημμυρίσει» σημερα το απογευμα από νέους από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Έκθεση Οργανώσεων Νεολαίας European Youth Fair. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Συνέλευσης Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας και περιλαμβάνει στρογγυλά, ενημερωτικά τραπέζια για την πολιτική των νέων και τη χρηματοδότηση νεολαιίστικων δράσεων. 
Η Έκθεση Οργανώσεων Νεολαίας θα φιλοξενηθεί από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ η βραδιά θα κλείσει με  την τελετή ανακήρυξης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2016 στον ίδιο χώρο. 
Τον τίτλο διεκδικούν έξι πόλεις: 
1.Η Μπανταχόθ της Ισπανίας,
 2.το Γκάλγουεϊ της  Ιρλανδίας,
 3.η Γκάνζα του Αζερμπαϊτζάν, 
4.το Σαν Κριστομπάλ ντε λα Λαγκούνα, στα Κανάρια Νησιά, 
5.το Βίλνιους της Λιθουανίας και 
6.η Βάρνα της Βουλγαρίας.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 20.00 με χαιρετισμούς και την παρουσίαση των υποψήφιων πόλεων. Η ανακήρυξη θα γίνει στις 20.25 και θα ακολουθήσει πάρτυ.
Από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας στο ξενοδοχείο Grand Hotel. Παράλληλα, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση εργασίας του δικτύου Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Νεολαίας


Με αυτές τις εκδηλώσεις κορυφώνεται η πιλοτική φάση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, που ξεκινά επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2014. 

No comments:

Post a Comment