Saturday, November 23, 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ BARTENDER ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο εθνικός τελικός του παγκόσμιου διαγωνισμού Beefeater 24 Bartender Competition 2013, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις 30 Οκτωβρίου στον χαρακτηριστικό industrial χώρο "Tzaferi 16" στο Γκάζι.

Η Ελλάδα συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό για bartenders του super premium gin Beefeater 24, που φέτος συγκέντρωσε 25 ακόμα συμμετοχές από χώρες που έλαβαν μέρος. Οι 12 κορυφαίοι Έλληνες bartenders που προκρίθηκαν στον εθνικό τελικό διαγωνίστηκαν στην δημιουργία δύο cocktails – ενός κλασικού cocktail με Beefeater Dry, και μιας μοντέρνας εκδοχής του ίδιου cocktail χρησιμοποιώντας ως βάση το Beefeater 24.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από κορυφαία ονόματα: την Anistatia Miller, εμβληματική μορφή του παγκόσμιου bartending από τους Mixellany, το Δημήτρη Αντωνόπουλο, κορυφαίο Έλληνα food & drinks editor, Academy Chair for the World's 50 Best Restaurants και τον Tim Stones, Beefeater International Ambassador. Μέσα από το ομολογουμένως δύσκολο έργο της κριτικής επιτροπής, νικητής αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης, head bartender των Habar και The Cocktail Bar στη Θεσσαλονίκη, με δύο εντυπωσιακά και ευφάνταστα cocktails, τα Beefeater Red Snapper και Beefeater 24 Hors d 'oeuvres. Διόλου τυχαίο λοιπόν, που στον παγκόσμιο τελικό, στις 6 & 7 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, ο Έλληνας bartender κατάφερε να τοποθετηθεί ανάμεσα στις 8 κορυφαίες συμμετοχές, μεταξύ των 25 συμμετοχών!
Λίγα λόγια για το Beefeater:
Το Beefeater είναι το μοναδικό premium gin στον κόσμο που εξακολουθεί να παράγεται στην πόλη του Λονδίνου και αυτό του δίνει τον αυθεντικό, λονδρέζικο χαρακτήρα του. Η αυθεντική συνταγή του Beefeater έχει παραμείνει αναλλοίωτη από το 19ο αιώνα, δημιουργώντας ένα premium gin με γεμάτο σώμα και υπέροχα ισορροπημένη γεύση. Πρόκειται για το αγαπημένο premium gin διεθνώς αναγνωρισμένων bartender, και έχει ψηφιστεί ως το Κορυφαίο Gin περισσότερες φορές από κάθε άλλο, τα τελευταία 10 χρόνια.
Λίγα λόγια για το Beefeater 24:
Το Beefeater 24 είναι η super-premium εκδοχή του Beefeater,. Το εμπνευσμένο αυτό δημιούργημα αποτελεί έργο του Desmond Payne, του πιο έμπειρου Master Distiller για gin παγκοσμίως. Το Beefeater 24 κλείνει μέσα του 12 βότανα, μεταξύ των οποίων ένα μοναδικό μείγμα κινέζικου πράσινου τσαγιού και σπάνιου γιαπωνέζικου τσαγιού Sencha, που προσδίδουν ένα δροσερό άρωμα και μια απίστευτα απαλή γεύση στο τελικό προϊόν. Το Beefeater 24 αποστάζεται στην καρδιά του Λονδίνου και οφείλει το όνομά του στην μοναδική 24ωρη διαδικασία εμποτισμού των υλικών, αλλά και στο 24ωρο lifestyle της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η ελληνική συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Beefeater 24. Δημιουργίες του Κωνσταντίνου Καπνιάρη.

Beefeater Classic Cocktail: Red Snapper
60ml Beefeater Dry Gin
120ml φρέσκος τοματοχυμός (ντομάτες ξεφλουδισμένες στο blender με λίγο αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη)
20ml χυμός λεμόνι
4 dashes Worcester sauce
2 dashes tabasco
1 κουταλάκι horseradish (αγριοράπανο)
Γαρνιτούρα: φλούδα λεμόνι, ντοματάκια, φρέσκο πιπέρι
Ποτήρι: Highball
Μέθοδος: rolling
Beefeater 24 Twist: Hors d' oeuvres
65ml Beefeater 24
30ml νερό ντομάτας (τριμμένη ντομάτα με λίγο αλάτι στο σουρωτήρι, ώστε να βγάλει όλα της τα υγρά)
15ml χυμός λεμόνι
20ml σιρόπι ζάχαρης εμβαπτισμένο με καυτερές πιπεριές
10 φύλα κορίανδρου
1 φέτα αγγούρι
Γαρνίρετε το χείλος του ποτηριού με τριμμένο σουσάμι. Μέσα στο shaker πατήστε το αγγούρι και τον κορίανδρο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πάγο.
Μέθοδος: rolling
Ποτήρι: Cocktail
Γαρνιτούρα: φλούδα από αγγούρι


Πηγή: Οι κορυφαίοι Ελληνες Bartender συμμετείχαν στο διαγωνισμό του Beefeater 24 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/131612#ixzz2lRfUAPNP

No comments:

Post a Comment