Thursday, May 9, 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ

Στο νέο εκθεσιακό χώρο του συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», έκτασης 13.000 τ.μ., πραγματοποιείται η 38η διεθνής έκθεση γούνας Καστοριάς.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου και της έκθεσης γούνας έγιναν το μεσημέρι από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά. Στην τελετή παρεστησαν επίσης ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής, βουλευτές της Δ. Μακεδονίας (Μαρία Αντωνίου, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Τιμολέων Κοψαχείλης) ο μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης και δήμαρχοι της περιοχής, υπηρεσιακοί παράγοντες, γουνοποιοί, εμπορικοί επισκέπτες, κ.α.
Όπως τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης στο χαιρετισμό του, η μαζική παρουσία 160 εκθετών από όλο τον κόσμο και η προσέλκυση περισσοτέρων από 550 εμπορικών επισκεπτών αποδεικνύει την δυναμική παρουσία του κλάδου των γουνοποιών της Καστοριάς και της Δ. Μακεδονίας, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα στο 2012-13 η ελληνική γουνοποιία «αγόραζε (και μεταποιούσε) το 7% της παγκόσμιας παραγωγής γουνοδερμάτων και διακίνησε το 10% έτοιμου ενδύματος», καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί τη διεθνή συγκυρία, να απευθυνθεί σε νέες αγορές και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
«Τα ανέφερα αυτά γιατί στέλνουν το ιδιαίτερο και ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα» πρόσθεσε ο κ. Καράογλου και συνέχισε: «Όλοι βλέπουν σημάδια και αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα προόδου που κάνουμε στην Ελλάδα».

No comments:

Post a Comment