Thursday, May 9, 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΟΤΑΒΙΟ ΜΙΣΟΝΙ


Το ζεύγος Μισόνι
Το ζεύγος Μισόνι  Ρώμη, Ιταλία
Σε ηλικία 92 ετών πέθανε την Πέμπτη ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής μόδας Οτάβιο Μισόνι. Πριν από λίγες ημέρες είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο κοντά στο Μιλάνο με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο Μισόνι στα νεανικά του χρόνια είχε διακριθεί ως αθλητής του ανοικτού στίβου, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948 και επτά μετάλλια σε εθνικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ιταλία.

Το 1953 μαζί με την σύζυγό του, Ροζίτα Τζελμίνι, ίδρυσε έναν οίκο μόδας, ο οποίος διακρινόταν για τους ιδιαίτερους και εντυπωσιακούς συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων.

Η διεθνής αναγνώριση ήλθε το 1967: κατά την διάρκεια επίδειξης μόδας στην Φλωρεντία, τα μοντέλα είχαν φορέσει τα ενδύματα χωρίς στηθόδεσμο, για να μην δημιουργηθεί υπερβολική χρωματική αντίθεση.

Η ιδιαιτερότητα αυτή εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους των ξένων μέσων ενημέρωσης που, με τα ρεπορτάζ τους, ενίσχυσαν σημαντικά την φήμη του ιταλικού οίκου μόδας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στάθηκαν σήμερα ιδιαίτερα στην αίσθηση του μέτρου και την ευγένεια του Μισόνι.

Τον Ιανουάριο του 2012 στη Βενεζουέλα, το μικρό τουριστικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο γιος του Βιτόριο Μισόνι μαζί την σύζυγό του δεν έφτασε στον προορισμό του, χωρίς να βρεθούν όμως ίχνη προσθαλάσσωσης ή αεροπορικού ατυχήματος.

Η εξαφάνιση του γιου του είχε καταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τον ιταλό σχεδιαστη.

No comments:

Post a Comment