Sunday, November 4, 2012

ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ


Aφιερωμα στα τραγουδια που κερδισαν βραβειο Οσκαρ απο το 1934-1960 θα παρουσιασει  στο Βαφοπουλειο Πνευματικο Κεντρο ο δημοσιογραφος Λευτερης Κογκαλιδης την Πεμπτη 8 Νοεμβριου,9 μμ.
Μολονοτι η απονομη των Οσκαρ ξεκινησε το 1929,το αναλογο βραβειο για το καλυτερο τραγουδι της χρονιας απο κινηματογραφικη ταινια απονεμεται απο το 1934.
Στο προγραμμα που ετοιμασε ο δημοσιογραφος απο το προσωπικο του αρχειο  θα παρουσιαστουν σε μεγαλη οθονη ολα τα βραβευθεντα τραγουδια απο το 1934-60,συνολικα 26 συνθεσεις που οι περισσοτερες εγιναν και μεγαλες δισκογραφικες επιτυχιες σε ποκιλες  εκτελεσεις.
Το αφιερωμα φθανει ως το 1960,λογω χρονικων οριων,αλλα και διοτι εκεινη την χρονια  μια ελληνικη δημιουργια,'Τα παιδια του Πειραια' ερμηνευμενη απο την Μελινα Μερκουρη στο 'Ποτε την Κυριακη' χαριζει στην Ελλαδα και στον Μανο Χατζηδακι το Οσκαρ Τραγουδιου.
Ενδιαμεσως θα προβληθουν αλλα 25  βραβευμενα τραγουδια που ερμηνευουν οι Φρανκ Σινατρα,Λουι Ζουρνταν,Ντορις Νταιη,Τεξ Ριττερ,Μπινγκ Κροσμπυ,Εσθερ Γουηλλιαμς-Ρικαρντο Μονταλμπαν,Μπομπ Χοουπ,Τζουντυ Γκαρλαντ,Φρεντ Ασταιρ,Αλις Φαιη,κ.α.
Το πρωτο βραβειο απεσπασε το 1934 η συνθεση  The Continental,που διαρκει 8 λεπτα και 22 δευτερολεπτα με ερμηνευτες-χορευτες τον Φρεντ Ασταιρ και την Τζιντζερ Ροτζερς.
Τα τραγουδια προερχονται απο το πρωτογενες κινηματογραφικο υλικο και διαρκουν οσο και η παρουσια τους στο φιλμ


.Η εισοδος ειναι ελευθερη.

No comments:

Post a Comment