Tuesday, November 13, 2012

ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΛΕΣ Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ?



Αν και σε γενικές γραμμές... διακριτική, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) δεν έχει, ούτε αυτή, ανοσία στα ερωτικά σκάνδαλα.

Ο εραστής της Φρειδερίκης
Για του λόγου το αληθές αρκεί μια ματιά στην περίπτωση του άρτι παραιτηθέντος Ντέιβιντ Πετρέους αλλά, πολύ περισσότερο, σε αυτήν ενός παλαιού διευθυντή της CIA, του Αλεν Ντάλες, ο οποίος φέρεται να είχε εξωσυζυγικές ερωτικές περιπέτειες με περισσότερες από συνολικά 100 γυναίκες, μεταξύ αυτών και με την άλλοτε βασίλισσα της Ελλάδας Φρειδερίκη.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μέσα από τις σελίδες των New York Times ο βετεράνος δημοσιογράφος και συγγραφέας Στίβεν Κίντσερ, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και βιβλίο με θέμα τη ζωή του Αλεν Ντάλες και του αδελφού του, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Φόστερ Ντάλες (τιτλοφορούμενο "The Brothers: John Foster Dulles, Allen Dulles, and their Secret World War").
Παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη περιπέτεια του Πετρέους, ο Κίντσερ (ο οποίος να σημειωθεί πως ήταν για χρόνια ανταποκριτής των New York Times στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο εξυμνεί τον Κεμάλ Ατατούρκ) "θυμάται" τον "κατά συρροή άπιστο" και "αδιόρθωτο γυναικά" Αλεν Ντάλες, αρχηγό της CIA την περίοδο 1953-1961, και τις δικές του ουκ ολίγες παράνομες ερωτικές περιπέτειες.
 Ο Αλεν Ντάλες, διευθυντής της CIA στη δεκαετία του 1950, είχε ερωτική επαφή με την τότε βασίλισσα της Ελλάδας Φρειδερίκη, σύμφωνα με τον βετεράνο δημοσιογράφο και συγγραφέα Στ. Κίντσερ

Ο Αλεν Ντάλες, διευθυντής της CIA στη δεκαετία του 1950, είχε ερωτική επαφή με την τότε βασίλισσα της Ελλάδας Φρειδερίκη, σύμφωνα με τον βετεράνο δημοσιογράφο και συγγραφέα Στ. Κίντσερ



Σε μία από αυτές μάλιστα, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, πρωταγωνιστεί και η βασίλισσα Φρειδερίκη. Πιο συγκεκριμένα, επικαλούμενος μάλιστα ως πηγή "πολλές μαρτυρίες", ο Κίντσερ υποστηρίζει πως η Φρειδερίκη συνδέθηκε με τον άλλοτε διευθυντή της CIA το 1958, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της ιδίας και του τότε ακόμη μελλοντικού βασιλέως Κωνσταντίνου Β' στις ΗΠΑ.
"Το 1958 η Φρειδερίκη ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε περιοδεία με τον γιο της, τον μελλοντικό βασιλιά Κωνσταντίνο Β'. Ωστόσο, ενώ το ταξίδι της έφτανε προς το τέλος του, αυτή ανακοίνωσε χωρίς να δώσει καμία επιπλέον εξήγηση πως θα έμενε για άλλη μία εβδομάδα. Εν συνεχεία επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον.
Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντ. Αϊζενχάουερ, με τον οποίο συζήτησαν περί "πνευματικών αξιών" στο Οβάλ Γραφείο, και μετά επισκέφθηκε τον Ντάλες στο αρχηγείο της CIA. Οι δυο τους είχαν μείνει μόνοι στο γραφείο του για σχεδόν μία ώρα όταν ένας βοηθός χτύπησε την πόρτα. Καθώς δεν έλαβε απάντηση, αυτός εισήλθε στον χώρο. Βρήκε το γραφείο άδειο αλλά άκουσε θόρυβο από το διπλανό καμαρίνι.
Λίγο αργότερα βγήκαν από εκεί ο Ντάλες και η βασίλισσα. Καθώς επέστρεφε με το αυτοκίνητό της στην ελληνική πρεσβεία, η βασίλισσα δικαιολόγησε τη στενή ελληνοαμερικανική φιλία αναφωνώντας: Απλώς τον αγαπάμε αυτόν τον άνθρωπο!".

No comments:

Post a Comment