Wednesday, November 14, 2012

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΡΥΚ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ


Κάθε τόσο μαθαίνουμε για μία νέα, θαυματουργή δίαιτα, και -ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- απορούμε: είναι οι διατροφικές συνήθειες εφήμερες, όπως η μόδα; Η αλήθεια είναι ότι οι καλύτερες τακτικές για απώλεια βάρους είναι οι κλασικές, που έχουν περάσει την δοκιμασία του χρόνου.

Συγκεντρώσαμε τα 10 διαχρονικότερα τρικ για απώλεια βάρους, και σας τα παρουσιάζουμε. Μπορεί να μην είναι hip, όσο μία νέα, χαμηλή σε υδατάνθρακες (συνήθως) δίαιτα, αλλά είναι, εγγυημένα, πάντα επίκαιρα.

1) Μην παραλείπετε το πρωινό
Θα σας δώσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα, και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αυτοσυγκράτησή σας, όταν έρθετε αντιμέτωπη με πειρασμούς.

2) Τσιμπολογήστε με φειδώ
όταν έρχεστε αντιμέτωπη με γλυκούς πειρασμούς, εφόσον δεν μπορείτε να τους αποφύγετε, καταναλώστε τους με των κανόνα των τριών πηρουνιών. Τρεις μπουκιές αρκούν, ώστε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας, και να μην σας επιβαρύνουν υπερβολικά με θερμίδες.

3) Αποφύγετε το τσιμπολόγημα αργά το βράδυ
Σταματήστε το φαγητό τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Όταν κοιμόμαστε, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται, οπότε, αντί να καίει λίπος ο οργανισμός, το αποθηκεύει.

4) Αναρωτηθείτε για τις λιγούρες σας
Προτού φάτε, ρωτήστε τον εαυτό σας εάν όντως πεινάει. Εάν μία λιγούρα δεν προέρχεται από πείνα, το φαγητό δεν θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας.

5) Φτιάξτε μόνες το μεσημεριανό σας
Σύμφωνα με έρευνα του 2012, οι άνθρωποι που τρώνε απ' έξω, ακόμα και μία φορά την εβδομάδα, έχουν την τάση να χάνουν, κατά μέσο όρο, 2,5 λιγότερα κιλά.

6) Ξεκινήστε τα γεύματά σας με σαλάτα
Φάτε με την σωστή σειρά. Εάν ξεκινήσετε με λαχανικά, είναι φυσικό να φάτε περισσότερα, αφού θα πεινάτε, και, τελικά, να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες στο σύνολο του γεύματός σας.

7) Συχνά γεύματα
Φάτε κάτι κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Έτσι, θα νιώθετε πιο χορτάτες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα μπορείτε ευκολότερα να αποφύγετε τους πειρασμούς.

8) Προγραμματίστε μία «ελεύθερη» μέρα
Αποφύγετε την υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, κανονίζοντας μία ημέρα, μέσα στην εβδομάδα, κατά την οποία θα μπορείτε να φάτε ό,τι επιθυμείτε.

9) Κρατήστε ημερολόγιο
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά, οι γυναίκες που καταγράφουν με ακρίβεις τις τροφές που καταναλώνουν καθημερινά, χάνουν, κατά μέσο όρο, τρία περισσότερα κιλά από αυτές που δεν το κάνουν.

10) Ποτέ μην πηγαίνετε για ψώνια πεινασμένη
Φροντίστε, κάθε φορά που επισκέπτεστε το super market να έχετε φάει, και να έχετε καταγράψει τις αγορές σας σε μία λίστα.

No comments:

Post a Comment