Friday, November 16, 2012

57 EΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ


Νέα Υόρκη
Πενήντα επτά ερωτικές επιστολές, ξεχασμένες για χρόνια μέσα σε ένα κουτί, που αφηγούνται με γλαφυρότητα μία ιστορία αγάπης από την περίοδο του ειδυλλίου έως το γάμο, πίσω στους σκοτεινούς καιρούς του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, ξέβρασαν τα κύματα που σήκωσε ο κυκλώνας «Σάντυ» στο Νιου Τζέρσεϊ.

Επρόκειτο για την αλληλογραφία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι Αμερικανών, την Ντόροθι Φάλον και τον Λιν Φάρνχαμ, από το 1942 έως και μία βδομάδα πριν από το γάμο τους, το 1948. Το κουτί με τις ερωτικές επιστολές βρήκε ένα 14χρονο αγόρι στην παραλία, μία ημέρα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα.

Όσο ο μικρός στέγνωνε τις επιστολές, η μητέρα του, η Κάθλιν Τσένι, λειτουργώντας ως ερασιτέχνης ντετέκτιβ, ξεδίπλωσε το νήμα της ερωτικής ιστορίας. Με τη βοήθεια του Διαδικτύου, η Τσένι εντόπισε τελικά μία συγγενή του ζεύγους Φάρνχαμ και έμαθε για την τύχη του.

Η Ντόροθι Φάλον Φάρνχαμ ζει σε βαθιά γεράματα σε μία παράκτια περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο οποίο βρέθηκαν οι επιστολές. Ο σύζυγός της έχει πεθάνει από το 1991.

Κατά τα φαινόμενα, η τρομερή «Σάντυ» επιφύλασσε στην 91χρονη Ντόροθι ένα αναπάντεχο δώρο: της χάρισε πίσω τις αναμνήσεις της.

No comments:

Post a Comment