Thursday, January 26, 2012

ΕΟΤ: Μνημόνιο συνεργασίας για τη Θεσσαλονίκη


Μνημόνιο Συνεργασίας για την τουριστική προώθηση της Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Γ. Κολέτσος με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης (ΟΤΠΜΘ) κ. Ι. Μπουτάρη.

Κοινός στόχος είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση των πόρων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δύο συμβαλλόμενων φορέων, μέσα από τη συνεργασία και την επίτευξη συνεργιών, για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως έναν διεθνή τουριστικό προορισμό πολιτιστικών εμπειριών.
Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ - ΟΤΠΜΘ θα εξειδικευτεί μεταξύ άλλων, με σύνδεση του διαδικτυακού τόπου του ΟΤΠΜΘ με τον αντίστοιχο του ΕΟΤ, επιλογή και κατάρτιση από κοινού προγράμματος προωθητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεργασία για τον σχεδιασμό και παραγωγή δημιουργικού υποστηρικτικού υλικού επικοινωνίας (π.χ. ειδικές εκδόσεις, προωθητικά φυλλάδια, αντικείμενα προώθησης κ.α.) και κατάρτιση κοινού προγράμματος-κορμού για τις επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα ο κ. Κολέτσος εγκαινίασε το νέο γραφείο του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών του αεροδρομίου. Το νέο γραφείο διαθέτει καλύτερη προσβασιμότητα και λειτουργική χρηστικότητα, αίτημα που είχαν εκφράσει επανειλημμένα οι φορείς της Θεσσαλονίκης, του Δήμου, της Περιφέρειας, αλλά και των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.



No comments:

Post a Comment