Tuesday, January 24, 2012

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Λος Αντζελες


Tις υποψηφιότητες των Όσκαρ αναμένουν οι κινηματογραφόφιλοι σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις ταινίες The Artist και Οι Απόγονοι να αναμένεται να συγκεντρώσουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες.



Όσον αφορά τα βραβεία ερμηνείας, οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών Τζορτζ Κλούνεϊ και Μέριλ Στριπ μπορούν να θεωρούν δεδομένη μια θέση στην πεντάδα.



Η ταινία The Artist έχει σαρώσει τα βραβεία των Ενώσεων. Το Σάββατο κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών, ενώ απέσπασε τρεις Χρυσές Σφαίρες. Ηγείται επίσης των υποψηφιοτήτων για τα βρετανικά Bafta, με 12 υποψηφιότητες.



Άλλες ταινίες που αναμένεται να συγκεντρώσουν υποψηφιότητες είναι το Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε, Το Αλογο του Πολέμου του Στίβεν Σπίλμπεργκ, οι Υπηρέτριες του Τέιτ Τέιλορ και το Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Γούντι Άλεν.



Έχοντας υποστεί αλλαγή στην ψηφοφορία, η κατηγορία της καλύτερης ταινίας μπορεί να περιλαμβάνει από πέντε έως 10 υποψήφιες ταινίες.



Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι διοργανωτές απαγορεύουν σε μέλη της Ακαδημίας να πηγαίνουν σε πάρτι που διοργανώνουν κινηματογραφικές εταιρίες, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.



Φέτος την τελετή απονομής, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσει ο πολυαγαπημένος Μπίλι Κρίσταλ. Ο 63χρονος ηθοποιός έχει παρουσιάσει τα Όσκαρ οκτώ φορές, με πιο πρόσφατη το 2004.

No comments:

Post a Comment