Sunday, January 29, 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

*Το 1846 ο Βελγος Adolphe Sax δημιουργει το σαξοφωνο.

*Διαλεκτο της Αραμαικης μιλουσε ο Ιησους Χριστος.

*John Philip Sousa (1854-1932),συνθετης και μαεστρος στρατιωτικης μουσικης,εγραψε περισσοτερα από 100 εμβατηρια και κατασκευασε το 1898 το sousaphone.

*The Hit Parade,ηταν εβδομαδιαιο ραδιοφωνικο προγραμμα από το 1935 και μετα που παρουσιαζε τα δεκα δημοφιλεστερα τραγουδια του επταημερου στις ΗΠ συμφωνα με τις πωλησεις παρτιτουρας,δισκων και αυτά που επαιζαν περισσοτερο τα τζουκ μποξ.Η εκπομπη μεταφερθηκε σιγα σιγα στην τηλεοραση ,οπου και ολοκληρωθηκε το 1959.Χορηγος ηταν τα τσιγαρα Lucky Strike.Τα πρωτα Νο 1 το 1935 ηταν Lovely to look at/Lullaby of Broadway.12 φορες στο Νο1 πηγε το Too young,11 φορες το Because of you,10 φορες το I’ll be seeing you.Περισσοτερες φορες απ όλα εμφανιστηκε στον καταλογο το White Christmas(κάθε Χριστουγεννα).30 επισκεψεις ειχε το People will say we’re in love,29 το Harbor lights,24 το I’ll be seeing you και 22 το You’ll never know.

*Δυο latin αλμπουμ εκανε επιτυχιες στην Αγγλια ο Cliff Richard.Νο 8 το 1963 When in Spain,Νο 9 το 1966 Kinda Latin.

*Το 1949 οι New York Times περιεγραψαν την ερμηνεια του ρολου της Lorelei Lee στην θεατρικη παρασταση του Gentlemen prefer blondes από την Carol Channing και την εκτελεση του Diamonds are a girl’s best friends ως την «πιο εξαιρετικη κωμικη δημιουργια αυτης της γενιας».

*Τον Ιουλιο του 1957 ο Edmundo Ros ηχογραφησε με την ορχηστρα του σε ρυθμο cha cha cha το «Γαρυφαλλο στ’ αυτι» με τιτλο The carnation girl.Στο Μοντε Καρλο,οπου η ορχηστρα του επαιξε αρκετα καλοκαιρια,προσεφερε ένα αντιτυπο του δισκου στην Τινα Ωναση,κορη του Σταυρου Λιβανου,και τοτε συζυγο του Αριστοτελη Ωναση,που συχνα την αποκαλουσαν carnation girl.

*Ο ηθοποιος-τραγουδιστης Eddie Constandine ηχογραφησε μεταξυ 1953-57 με την κορη του Tania το τραγουδι L’ homme et l’enfant.Τους συνοδευει η ορχηστρα του Eddie Barclay.

*Μετα από προσκληση του προεδρου Ομπαμα ο Ελληνας σεφ Μιχαλης Ψιλακης μαγειρεψε στον Λευκο Οικο.Ο πατερας του καταγεται από την Κρητη και η μητερα του από την Μεσσηνια.

No comments:

Post a Comment