Tuesday, May 24, 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Τους 350 αθλητές αναρρίχησης που ταξίδεψαν από δέκα χώρες στην Κάλυμνο για να συμμετάσχουν στο ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης του νησιού, χορηγός του οποίου ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), καλωσόρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης.

«Η αναρρίχηση στην Κάλυμνο δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουν οι άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού» δήλωσε ο υφυπουργός στην τελετή ολοκλήρωσης του τετραήμερου Φεστιβάλ αναρρίχησης στο νησί στις 22 Μαΐου και πρόσθεσε: «Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποκτήσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη διασφαλίζοντας παραλλήλως την ορθολογική λειτουργία των αναρριχητικών πεδίων με τη θεσμοθέτηση κανόνων και μέτρων».

Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες αθλητές της αναρρίχησης για την προτίμησή τους στη χώρα και ειδικότερα στην Κάλυμνο και εξήγησε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο αναρριχητικός τουρισμός.

Η Κάλυμνος αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα, πέρα από την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού και του καταδυτικού και σπηλαιολογικού τουρισμού.

No comments:

Post a Comment