Saturday, May 21, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

1955: Ο Τσακ Μπέρι ηχογραφεί την επιτυχία του «Maybellene».

1968: Ο Πιτ Τάουνσεντ των Who νυμφευεται τη σχεδιάστρια μόδας Κάρεν Άσλεϊ.

1968: Ο Μπράιαν Τζόουνς εμφανίζεται σε δικαστήριο του Λονδίνου, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Θα του επιβληθεί χρηματική ποινή 200 λιρών.

1969: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας πάνω στο κρεβάτι τους (bed-in) στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μόντρεαλ.

1977: Ο Ροντ Στιούαρτ ανεβαίνει στο No1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το σινγκλ «I Don't Want To Talk About It / First Cut Is The Deepest».

1979: Ο Έλτον Τζον είναι ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που δίνει συναυλίες στη Σοβιετική Ένωση.

1980: Ο Τζο Στράμερ των Clash συλλαμβάνεται στο Αμβούργο, επειδή κατά τη διάρκεια συναυλίας ένας θεατής δέχεται κατακέφαλα την κιθάρα του. Θα αφεθεί ελεύθερος, μετά την παροχή εξηγήσεων και αφού προηγουμένως του γίνει αλκοτέστ, που αποδεικνύεται αρνητικό.

1983: Ο Ντέιβιντ Μπόουι ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το σινγκλ «Let's Dance».

1983: Το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον «Thriller» ξανανεβαίνει για τρίτη φορά στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών.

1994: Η ποδοσφαιρική ομάδα της Manchester United ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με τον ύμνο «Come On You Reds», που έγραψαν οι Status Quo.

2010: Ο Μπόνο υποβάλλεται σε επείγουσα επέμβαση στην πλάτη του, σε νοσοκομείο του Μονάχου. Ο τραγουδιστής των U2 τραυματίστηκε την ώρα που προετοιμαζόταν για την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος στη Λατινική Αμερική.

No comments:

Post a Comment