ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, October 6, 2024

Thessaloniki Mermaid Academy: Στα υποβρύχια… θρανία όσοι θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά

Άτομα ηλικιών άνω των 25-30 ετών μέχρι και 60 plus -η
 μεγαλύτερη μαθήτρια είναι 67 χρονών- κυρίως γυναίκες,
 που ήθελαν να γίνουν για λίγο… γοργόνες, να ζήσουν 
την εμπειρία, να μεταμορφωθούν, κυριολεκτικά και
 μεταφορικά, είναι κατά κύριο λόγο οι μαθητές

FacebookTwitterMessengerWhatsAppEmail

Περισσότερα  από 200 άτομα, κυρίως ενήλικες, έχουν περάσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από τα υποβρύχια… θρανία της, θέλοντας στην πλειονότητά τους να ξαναγίνουν παιδιά και να ζήσουν στον φανταστικό κόσμο της γοργόνας. Στο ερώτημα ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων που απευθύνονται στην Thessaloniki Mermaid Academy, την πρώτη στην Ελλάδα που διδάσκει… mermaiding, την τέχνη της γοργόνας δηλαδή, η απάντηση που δίνει  η 29χρονη δημιουργός της, Χαρίκλεια Μαρή, είναι αφοπλιστική: «Ήταν έκπληξη ακόμα και για μένα. Περιμέναμε κυρίως παιδιά και τελικά ήρθαν άτομα ηλικιών άνω των 25-30 ετών μέχρι και 60 plus -η μεγαλύτερη μαθήτρια είναι 67 χρονών- κυρίως γυναίκες, που ήθελαν να γίνουν για λίγο… γοργόνες, να ζήσουν την εμπειρία, να μεταμορφωθούν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε μια παιδική τους ηρωίδα και να νιώσουν πώς είναι να είσαι γοργόνα ή και γοργόνος. Δεν είναι άλλωστε λίγοι και οι άντρες που θέλουν να δοκιμάσουν να μεταμορφωθούν σε… γοργόνους».

Image

Μάλιστα, με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση, στα επόμενα σχέδια είναι η δημιουργία μιας Mermaid Academy και στην Αθήνα, αλλά και μια σειρά δράσεων, όπως για παράδειγμα η διοργάνωση αγώνων γοργόνων.

Οι… μαθητές της Thessaloniki Mermaid Academy μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της γοργόνας με ασφάλεια, καθώς το περιβάλλον είναι υδάτινο, αλλά και πώς να κάνουν ελεύθερη κατάδυση. Το όλο concept όμως είναι διασκεδαστικό, καθώς φορούν την ουρά της γοργόνας -ειδική για εκπαιδευτικούς σκοπούς- και νιώθουν σαν μυθικά πλάσματα. Μάλιστα, υιοθετούν ο καθένας τη δική του mersona -μια λέξη που προκύπτει από την mermaid (γοργόνα) και την persona (ταυτότητα)- μπαίνοντας ακόμα περισσότερο στον ρόλο. Η Χαρίκλεια Μαρή έχει επιλέξει να είναι η γοργόνα «Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι όμως που παρακολουθούν τα μαθήματα της Thessaloniki Mermaid Academy υιοθετούν τη mersona των σειρήνων, που είναι πιο μυστήριες και σκοτεινές. Οι ουρές που παρέχονται καλύπτουν όλους τους σωματότυπους, χωρίς διακρίσεις, ενώ έχουν χρώμα, κάνοντας τη διαδικασία πιο παιχνιδιάρικη.

Image

«Μοιάζει με μια ψυχοθεραπεία στο νερό. Δεν ζυγίζεις τίποτα, δεν σκέφτεσαι, χαλαρώνεις, αποκτάς αυτοπεποίθηση και παράλληλα γυμνάζεις και ενδυναμώνεις όλο το σώμα σου, χωρίς να καταπονείς τις αρθρώσεις σου. Είναι επίσης ιδανική επιλογή για άτομα με τραυματισμούς και αναπηρίες», λέει η Χαρίκλεια Μαρή, που είναι επαγγελματίας γοργόνα performer, πιστοποιημένη instructor από την Professional Association of Diving Instructors (PADI) και πρόσφατα απέκτησε και πιστοποίηση ως instructor trainer, ώστε να εκπαιδεύει και εκπαιδευτές.  

Image

Οι επιλογές

Στη Thessaloniki Mermaid Academy υπάρχουν διάφορες επιλογές. Μπορεί κανείς να έρθει για ένα drop in μάθημα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μάθει τεχνικές όπως ο δελφινισμός και το duck dive, ώστε να μπορέσει να καταδυθεί, μπορεί να έρχεται κάθε εβδομάδα για να μάθει περισσότερα, να έρθει με επαγγελματικό σκοπό, οπότε περνά μετά από ακρόαση μια εξάμηνη εκπαίδευση, ώστε να λάβει πιστοποίηση από την PADI και να εργαστεί ως performer σε εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι, κάτι που έχει μεγάλη ζήτηση, ενώ υπάρχει και το παιδικό τμήμα, όπου δίνεται περισσότερη έμφαση στο παιχνίδι. Πρόσφατα προστέθηκαν και δύο νέες υπηρεσίες, αυτή της καλλιτεχνικής κολύμβησης για γοργόνες, αλλά και του γυμναστηρίου για γοργόνες, που απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν ήδη μάθει τις τεχνικές. Στο τέλος κάθε μαθήματος γίνεται βιντεοσκόπηση και λαμβάνονται φωτογραφίες, που αποστέλλονται δωρεάν στους μαθητές. Τα τμήματα ενηλίκων είναι έως δέκα ατόμων και τα παιδικά έως οκτώ. Τα δε μαθήματα γίνονται το Σαββατοκύριακο στην πισίνα της ΧΑΝΘ, όμως η Thessaloniki Mermaid Academy αναζητά και άλλες πισίνες στην πόλη, για να διευρύνει τη δράση της. «Είναι ένα άθλημα, δεν είμαστε καρναβάλια. Στις ΗΠΑ το mermaiding υπάρχει πάνω από 100 χρόνια και η βιομηχανία γύρω από αυτό εκτιμάται στο μισό δισ. δολάρια» λέει η δημιουργός της ακαδημίας.

Image

«Στην πισίνα υπάρχει ένα κλίμα ήρεμης χαράς, μια χαλάρωση, ένα παιχνίδι, μέσα όμως από ένα πρίσμα πειθαρχίας, αφού βρισκόμαστε στο νερό και η ασφάλεια είναι βασικό στοιχείο» εξηγεί η Χαρίκλεια Μαρή, σπεύδοντας πάντως να σημειώσει πως διαπιστώνει μια συγκίνηση, βλέποντας στα μάτια των ενηλίκων μικρά παιδιά.

No comments:

Post a Comment