ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, September 10, 2024

Στην 88η ΔΕΘ η πρώτη προβολή της ταινίας του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης
«Fast Fashion: Ένα Πρόβλημα, Χίλιες Λύσεις»

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην Α’ προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης «Fast Fashion: Ένα Πρόβλημα, Χίλιες Λύσεις», την Τετάρτη 11/09/2024, στο Περίπτερο 10 της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η σύντομη ταινία, διάρκειας περίπου 25 λεπτών, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, με σκοπό να ρίξει φως στις διαφορετικές πτυχές της Πράσινης Συμφωνίας και συγκεκριμένα στο φαινόμενο της γρήγορης μόδας.
Πέντε εκ. τόνους κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων πετούν οι Ευρωπαίοι κάθε χρόνο, ενώ μόλις το 1% του υλικού των ρούχων ανακυκλώνεται σε νέα ρούχα. Αυτά και άλλα παράλληλα ζητήματα υπογραμμίζει η ταινία, την αρχισυνταξία της οποίας επιμελήθηκε η Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη, Πολιτικός Επιστήμονας, Συνιδρύτρια και Επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κλιματική Αλλαγή και Πρέσβειρα του Συμφώνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κλίμα. Ο συντονισμός παραγωγής έγινε από το EUROPE DIRECT και η εκτέλεση παραγωγής από το GRDiscovery, το οποίο θα εκπροσωπηθεί από την Τατιάνα Μαραγκουδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing, που θα κάνει μια σύντομη αναφορά στη διαδικασία παραγωγής της ταινίας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης.

https://kedith.gr/2024/09/06/88-deth-ch-europe-direct-thessalonikis-provoli-tainias-tekmiriosis-gia-ti-grigori-moda/
 
Γραφείο Τύπου Δήμου Θεσσαλονίκης
Δημαρχιακό Μέγαρο 
Βασ.Γεωργίου Α'1
Τηλ.:2313317178
press@thessaloniki.gr
 
Κάντε κλίκ εδώ για να διαγραφείτε από το newsletter μας.

No comments:

Post a Comment