ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, September 14, 2024

: «Πνευματικότητα και ψυχική υγεία»

   Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 19:00- 21:00 μ.μ. στο χώρο της Μονάδας μας, ΠΝΟΕΣ SKG (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 93) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση με αφορμή την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου. Η σχέση της πνευματικότητας και της ψυχολογίας των ατόμων ως γενικές έννοιες είναι αποδεδειγμένα σημαντική και θετική. Αυτό που φιλοδοξεί να αναδείξει η συγκεκριμένη εκδήλωση- συζήτηση είναι η σχέση της Ορθόδοξης πνευματικότητας με τη σύγχρονη έννοια της ψυχικής υγείας, τα όρια τους και ο διάλογος που αναπτύσσεται δεκαετίες τώρα.


Στην εκδήλωση θα παραστούν για να σχολιάσουν και να συζητήσουν με το κοινό οι εξής:

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Μποζίκας Βασίλειος, Καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ, Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Ντούρος Ευάγγελος, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος ΠΝΟΕΣ SKG 


Είσοδος: Ελέυθερη


   Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση ΠΝΟΕΣ SKG παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες που βιώνουν για πρώτη φορά ψυχωσικό επεισόδιο, στις οικογένειές τους, όπως και σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο για κάτι τέτοιο. Σκοπός της λειτουργίας της μονάδας είναι να απευθυνθεί με την πολυκλαδική ομάδα της στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά και οι οικογένειες τους. Περισσότερα για τις ΠΝΟΕΣ SKG στο https://www.epapsypnoes.gr/ 

    Φορέας υλοποίησης του έργου για τις ΠΝΟΕΣ SKG είναι η ΕΠΑΨΥ. Η ΕΠΑΨΥ ιδρύθηκε το 1988, προτείνοντας ένα εναλλακτικό μοντέλο παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Περισσότερα για την ΕΠΑΨΥ στο: https://www.epapsy.gr/. Συνεργαζόμενος φορέας της δράσης είναι η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

No comments:

Post a Comment