ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, September 13, 2024

Click here for English

Anatolia Walking Tours 
1886, Μερζιφούντα, Πόντος
Μια ομάδα τολμηρών αμερικανών ιεραποστόλων ιδρύει στην απομακρυσμένη Ανατολία ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποίο θα φοιτήσουν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, αποκτώντας τα μορφωτικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

1924, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
Μετά από τα συγκλονιστικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, το Ανατόλια μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Ένα σχολείο πρόσφυγας, που ακολούθησε τη μοίρα των εκατοντάδων χιλιάδων Μικρασιατών προσφύγων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην ελληνική γη μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.

2024
Ο ήλιος του Ανατόλια συνεχίζει να ανατέλλει κάθε πρωί εδώ και εκατό χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας φέτος μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εκατοστής επετείου του Κολλεγίου.

Σε αυτό το ιδιαίτερο walking tour, με ξεναγό μας τον Τάσο Παπαδόπουλο, εξερευνούμε τις εγκαταστάσεις του campus του Κολλεγίου Ανατόλια και συνδεόμαστε με τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τις ιστορικές συνθήκες μέσα από τις οποίες το Ανατόλια ρίζωσε, αναπτύχθηκε και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον εκπαιδευτικό τομέα της χώρας εδώ και 100 χρόνια. Άγνωστες ιστορίες, μυστικές γωνιές, σημαντικές προσωπικότητες, ηρωισμός, αυτοθυσία, ανθρωποκεντρισμός και προσήλωση στα ιδανικά για μια καλύτερη παιδεία, αποτελούν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά αυτής της διαδρομής, όπου το παρελθόν συνδέεται με το παρόν, και κυρίως με το μέλλον του Ανατόλια.
  • Διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες
  • Σημείο συνάντησης: Κτίριο Macedonia Hall (campus Λυκείων), Κολλέγιο Ανατόλια
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40
  • Γλώσσα: Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.
  • Συμμετοχή: Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 
Επιλέξτε την ημέρα που επιθυμείτε, κάνοντας κλικ σε μια από τις παρακάτω επιλογές και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής:
 
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στις 11:00
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στις 17:00
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 στις 17:00
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 στις 17:00

Η ξενάγηση δημιουργήθηκε και προσφέρεται δωρεάν χάρη στην υποστήριξη των δωρητών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κολλέγιο Ανατόλια στο τηλ. +30 2310 398 349 (Δ-Π 08:00 - 16:00).

No comments:

Post a Comment